Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Μέλος Συνέλευσης Σεπολίων: Δήμος, πολιτεία και ΟΣΕ δεν κάνουν τίποτα για τις αφύλακτες διαβάσεις.


Τρεις γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους στην αφύλακτη διάβαση των γραμμων του ΟΣΕ στη συμβολή των οδών Κωνσταντινοπούλεως και Δαμβέργη, όπως κατήγγειλε στον Νews247 στους 88,6 ο Δημήτρης Καττής, μέλος της Λαϊκης Συνέλευσης Σεπολίων, Κολωνού και Ακαδημίας Πλάτωνος, μετά το νέο τραγικό δυστύχημα στην συγκεκριμένη διάβαση.
Ο κ. Καττής έκανε λόγο για ευθύνες τόσο του δήμου Αθηναίων, όσο και του υπουργείου Υποδομών αλλά και του ΟΣΕ, που, όπως είπε, παρά τις κινητοποιήσεις από τον Ιούλιο του 2017, των κατοίκων για τις αφύλακτες διαβάσεις, δεν ανταποκρίνονται.

"Δεν υπάρχουν ηχητικές ειδοποιήσεις, φωτισμός και μπάρες που να κατεβαίνουν. Έχουν βάλει μόλις 2 προβολείς", τόνισε ο κ. Καττής προσθέτοντας πως πρέπει άμεσα να υπάρξουν άμεσα μέτρα προστασίας των κατοίκων, καθώς κατά μήκος των γραμμών υπάρχουν 6-7 σχολεία και υπάρχει κίνδυνος για τους μαθητές.

Το 2006 το ΣτΕ διέταξε να γίνει υπογείοποίηση σε ένα τμήμα μετά τον σταθμό Λαρίσης τα έργα, όμως, σταμάτησαν όπως είπε, προσθέτοντας πως πριν από λίγες, μόλις, μέρες υπεγράφη η σχετική σύμβαση.

Από την μεριά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Υποδομών, κ. Θάνος Βούρδας, ανέφερε πως "έχει γίνει η καταγραφή των επικίνδυνων σημείων από τον ΟΣΕ" και πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περιοχή.

news247.gr/