Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Πάτρα-Πύργος στις ράγες- Έως τα τέλη Δεκεμβρίου ολοκληρώνει ο ΟΣΕ τη μελέτη.

Έως τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ η οριστική μελέτη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος, ενώ ήδη είναι ενεργή πρόσκληση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010» για το θεματικό τρένο Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.
Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε υποβληθεί απ’ τον Εντεταλμένο Σύμβουλο, Βοηθό Περιφερειάρχη Παναγιώτη Πλατανιά. Ο κ. Κατσιφάρας πρόσθεσε, επίσης, ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 θα είναι έτοιμη η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα. 
Παράλληλα, όπως υπογράμμισε «αναμένεται να κατατεθεί και πρόταση, εντός του επόμενου διμήνου για την αναβάθμιση τεσσάρων σταθμών, δηλαδή του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, του Μιντιλογλίου, των Καμινίων και της Κάτω Αχαΐας. Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια της διαδρομής από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, υπολογίζεται ότι θα διαρκεί περίπου μισή ώρα».

gnomip.gr