Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ξανανοίγει μια από τις πιο όμορφες διαδρομές με τρένο.

Η γραφική διαδρομή με το Coastal Pacific Train της Νέας Ζηλανδίας ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Τον Νοέμβριο του 2016, ο σεισμός στην περιοχή Kaikoura της Νέας Ζηλανδίας κατέστρεψε σπίτια και δρόμους, ενώ έστειλε χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών στη θάλασσα, διαλύοντας το 1/3 της γραφικής διαδρομής KiwiRail με το τρένο. Παρ’ όλο που η Main North Line επανασυνδέθηκε τον Αύγουστο του 2017, προκειμένου να βοηθήσει στη μεταφορά μπάζων, η γραφική διαδρομή του Coastal Pacific Train ανοίγει ξανά επίσημα την 1η Δεκεμβρίου 2018 , ώστε να πραγματοποιεί ξανά το 6ωρο ταξίδι στην πανέμορφη ακτή του Νότιου Νησιού, από το Christchurch στο Picton. 

Σε αυτή τη διαδρομή 98 χιλιομέτρων , μπορεί να απολαύσει κανείς τα βουνά της περιοχής, τις βραχώδεις παραλίες κοντά στο Oaro, να περάσει από 22 τούνελ και 175 γέφυρες . Κι όπως είναι φυσικό, το τρένο έχει πανοραμικά παράθυρα και φεγγίτες, ώστε να απολαμβάνει κανείς τη θέα στο μέγιστο, αλλά και open-air χώρο για όσους θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες. Το τρένο αυτό θα εκτελεί τις διαδρομές του από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη του Απριλίου του 2019 καθημερινά, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην περιοχή Blenheim με τους αμπελώνες ή στο παραλιακό χωριό Kaikoura. 

Πηγή:clickatlife.gr, agronews.gr