Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το Πάρκο του ΟΣΕ.

ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ – ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ

Αλλη μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, για το θέμα της τοποθέτησης περίφραξης στο Πάρκο του ΟΣΕ, αλλά και για την παραχώρηση του κτηρίου του σταθμού στους Εφέδρους.
Το θέμα είχε εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη στο Νο 10, και περίπου 40 άτομα της ομάδας των δημοτών και κατοίκων της περιοχής του Πάρκου, που έχουν συγκροτήσει την “Κίνηση Πολιτών Ανοιχτό Πάρκο” ήρθαν από τις 8 στην αίθουσα, ώρα έναρξης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όμως για 2 ώρες και μέχρι τις 22:00 προηγήθηκε η συζήτηση για τον προυπολογισμό που ήταν προγραμματισμένη. Οι μειοψηφίες, κάτω από συνθήκες έντασης και αντεγκλήσεων ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Μπουζιάνη, να προηγηθεί το θέμα για να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι που είχαν έρθει για το θέμα του Πάρκου.
Μάλιστα για να γίνει αυτό εφικτό και για την οικονομία του χρόνου, οι μειοψηφίες παραιτήθηκαντων ερωτήσεων προ ημερησίας διάταξης.
Το θέμα τελικά δεν τέθηκε σε ψηφοφορία για να προηγηθεί, συζητήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και κάτω από κλίμα έντασης κι εκνευρισμού τα προηγούμενα θέματα και μετά από μισή ώρα, φτάσαμε στο επίμαχο.
Στις τοποθετήσεις της η μειοψηφία τάχθηκε υπερ της κατάργησης της περίφραξης, της οποίας η υπερύψωση κόστισε 23.000 ευρώ, ζήτησαν να είναι το Πάρκο μόνιμα ανοικτό σε όλους και να αναβαθμιστεί ο φωτισμός και οι υποδομές εντός αυτού. Ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε στο έγγραφο της Πυροσβεστικής και του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας που κάνουν λόγο για ανοιχτό πάρκο, λόγω συνάθροισης κοινού μετά από σεισμό ή άλλα φυσικά φαινόμενα.

Διαλλακτικότερος ο Δήμαρχος

Στην τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Νίκας εμφανίστηκε διαλλακτικότερος από τις προηγούμενες φορές, μίλησε για Κανονισμό Λειτυργίας που θα ισχύσει για το Πάρκο, έκανε λόγο για δημόσια διαβούλευση, πρόσθεσε ότι του έχουν παει οι γονείς μέχρι και σύριγγες, με τον χώρο να αποτελεί από τις 2 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα χώρο έκνομων ενεργειών, επισημαίνοντας ότι “θα αποφασίσει ο λαός στην κάλπη ποιος κάνει το σωστό”.

ΝΙΚΑΣ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Μάλιστα υπάρχει κι ένα μεγάλο ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ για την συνολική αναβάθμιση του φωτισμού, όμως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αποτελεί τροχοπέδη, αφού εμπλέκεται η Τράπεζα Πειραιώς και η ΓΑΙΟΣΕ.


Η παρέμβαση του συνήγορου του Δημότη και της Επιχείρησης Γιώργου Φερετζάκη που ήρθε να επιβεβαιώσει τις έγγραφες καταγγελίες που έχουν γίνει για το Πάρκο, πυροδότησε το κλίμα και σημειώθηκε μεγάλη ένταση με τον Συνήγορο να αποχωρεί από την αίθουσα για να ημερήσουν τα πράγματα.
Τελικά δυο εκπρόσωποι των διαμαρυρόμενων κατοίκων ανέγνωσαν τα ψηφίσματα στο μικρόφωνο και το θέμα έληξε εκει. Η παράταση της εργολαβίας δόθηκε μέχρι της 2/12 για να ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο 30% του έργου που απομένει, και πλέον αναμένουμε την δημόσια διαβούλευση.


messinialive.gr