
Ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί από τον ΟΣΕ, με βάση το μοντέλο ΣΔΙΤ. Ελάχιστη διάρκεια παραχώρησης είναι τα 25 έτη.
Ο ιδιώτης θα αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των απαραίτητων γερανογεφυρών για τη φορτοεκφόρτωση των συρμών, επένδυση που υπολογίζεται στα 22 εκατ. ευρώ.
Επίσης, θα αναλάβει την ολοκλήρωση σειράς έργων υποστηρικτικών λειτουργιών, όπως τα κτίρια του χώρου μεταφόρτωσης συνδυασμένων μεταφορών, φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, μεταφόρτωσης φορτίου βαγονιών, πρατήριο υγρών καυσίμων και την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού (περονοφόρα κ.α.).
Στο ακίνητο των 1.600 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, έχουν ήδη κατασκευαστεί μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι, οι οποίοι, όπως προβλέπεται από τα τεύχη του διαγωνισμού για το εμπορευματικό σιδηροδρομικό κέντρο, μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά σ’ αυτό και με το εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών της ΓΑΙΑΟΣΕ, το οποίο έχει παραχωρηθεί για περίοδο 60 ετών.
Φ. Φωτεινός
metaforespress.gr