Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Δαγλή Γιασάρ: Στηρίζουμε την πρόταση για τη μεταφορά του σχολείου στο κτίριο του ΟΣΕ.


 «Δεν αρμόζει στην Αλεξανδρούπολη του 2018 η κατάσταση στο μειονοτικό σχολείο»

Τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο μειονοτικό σχολείο της Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζει ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος του συλλόγου μουσουλμάνων Δαγλή Γιασάρ, εκφράζοντας την στήριξή του στην πρόταση του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ, για μεταφορά του σχολείου στο κτίριο του ΟΣΕ, επί της παραλιακής οδού.

Όπως σημείωσε ο κ. Δαγλή, «λόγω έλλειψης αιθουσών, είμαστε αναγκασμένοι στο μειονοτικό σχολείο της Αλεξανδρούπολης να λειτουργούμε με διπλοβάρδια, κάτι που μας απαγορεύει να έχουμε ολοήμερο τμήμα ή ενισχυτική διδασκαλία, ενώ οι μαθητές μας δεν μπορούν να παρακολουθούν καμία απογευματινή, εξωσχολική δραστηριότητα. Δεν ταιριάζει αυτή η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη του 2018», σημειώνει και εκτιμά πως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η πολιτική βούληση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. «Όλα δείχνουν ότι ο δήμαρχος το έχει πάρει σοβαρά και τη χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία… Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ακολουθήσει το δήμαρχο. Τουλάχιστον να έρθουν να δουν το χώρο και να καταλάβουν ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει, να συνεισφέρουν και εκείνοι».

Αναφορικά με το θέμα της σχολικής διαρροής, όπως αναφέρει, κάθε χρόνο υπάρχουν αυξομειώσεις στον αριθμό των μαθητών, ενώ πολύ συχνά υπάρχουν απουσίες και μαθητές που για μεγάλο διάστημα δεν εμφανίζονται στο σχολείο. «Λέω διαρκώς στους συμπολίτες μου ότι πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Υπάρχει σε αυτή τη χώρα ένας νόμος υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δεν μπορεί να είναι στην ευχέρεια του κάθε πολίτη το αν θα στείλει το παιδί του στο σχολείο. Ο νόμος δεν μπορεί να είναι διακοσμητικός για την περίπτωσή μας. Είναι κάτι τόσο αυτονόητο σε άλλες περιοχές, αλλά σε εμάς, δυστυχώς, δεν είναι. Θα πρέπει όμως να σπάσουμε αυτό το απόστημα, να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι έχει κάποιες υποχρεώσεις και να τον βοηθήσουμε να ενταχθεί στην κοινωνία».

Μεταξύ των προβλημάτων της γειτονιάς στο τέρμα της οδού Άβαντος είναι ο ελλιπής φωτισμός, ο καθαρισμός των ρεμάτων, αλλά και το θέμα της αρίθμησης των δρόμων, ζητήματα που τέθηκαν υπόψιν του δημάρχου σε επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα στην περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Δαγλή, το κυριότερο πρόβλημα είναι η απομόνωση των κατοίκων. «Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Αν ο πολίτης αισθάνεται την πολιτεία κοντά του, τότε θα αποκτήσει μια πιο λειτουργική συνείδηση».

Κ.Η.
gnomionline.gr

«Σ.Ν.» Μεγάλη αντίδραση σιδηροδρομικών και φίλων σιδηροδρόμου προκάλεσε η χθεσινή ανάρτηση σχετικά με την μεταφορά του μειονοτικού σχολείου στο κτίριο του ΟΣΕ.