Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στον ΟΣΕ για αποφοίτους Λυκείου - Θέσεις για φύλαξη διαβάσεων.

Προκήρυξη μετά από έγκριση του ΑΣΕΠ θα εκδώσει ο ΟΣΕ για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης Ισόπεδων Διαβάσεων και Εγκαταστάσεων του Οργανισμού. 
Τα dikaiologitika news παρουσιάζουν πρώτα την απόφαση που καθορίζει τα κριτήρια την προθεσμία και την μοριόδοτηση.
Προβάδισμα θα έχουν άνεργοι, πολύτεκνοι, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι έχοντες προϋπηρεσία
Με την απόφαση που εκδόθηκε καθορίζονται τα απαιτούμενα προσόντα και εξειδικεύονται τα κριτήρια λαμβάνοντας υπόψη ενδεχόμενες εξειδικευμένες ανάγκες για τη λειτουργία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (ΟΣΕ),η προθεσμία και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε θέμα σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ειδικότητας ΥΕ φυλάκων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δεκαοκτώ (18) μηνών για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης Ισόπεδων Διαβάσεων και Εγκαταστάσεων.

Οι πρσληφθέντες θα πρέπει να μερινούν για την φύλαξη της γραμμής και των ισόπεδων διαβάσεων για την εξασφάλιση της ομαλής διάβασης των αμαξοστοιχιών από αυτές, σύμφωνα με ειδική προς τούτο θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση., ενώ θα προβλέπεται και η Φύλαξη Σταθμών και Εγκαταστάσεων. Δηλαδή οι προσληφθέντες θα πρέπει να ελέγχει, να επιτηρεί και να πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους στο φυλακτικό του σημείο με σκοπό την αποτροπή πράξεων βανδαλισμού, κλοπής, καταστροφής περίφραξης, βάψιμο και ρύπανση στις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες των κτιριακών εγκαταστάσεων, κ.λπ.

Οι υποψήφιοι για να γίνουν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής, πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 55 ετών. 2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν.

Για τη φύλαξη απαιτούνται κατ' ελάχιστο τα εξής προσόντα: • Απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή στην αντίστοιχη βαθμίδα σε περίπτωση αλλοδαπού. • Γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή. Σε περίπτωση υποψηφίου χωρίς ελληνική ιθαγένεια, η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή, αποδεικνύεται από Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας Επιπέδου Γ΄. Για τη συμμετοχή των υποψηφίων στον τομέα της φύλαξης εγκαταστάσεων απαιτείται εμπειρία ενός (1) έτους στον τομέα φύλαξης εγκαταστάσεων. Προαιρετικά μπορεί να υφίσταται και άδεια security.

Τα προσόντα πρόσληψης ελέγχονται κατά την πρόσληψη και όχι κατά την κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των υποψηφίων. Τα όρια ηλικίας πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την κατάρτιση του πίνακα όσο και κατά την πρόσληψη.

Οι υποψήφιοι να κατατάσσονται σε πίνακες με βάση τα κατωτέρω αναφερόμενα κριτήρια. 1. Χρόνος Ανεργίας Χρόνος ανεργίας: Είκοσι πέντε (25) μονάδες ανά μήνα ανεργίας, από 4 μήνες με ανώτατο όριο τους δώδεκα μήνες. Άνεργος για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου θεωρείται ο υποψήφιος που έχει τέσσερις (4) τουλάχιστον πλήρεις μήνες ανεργίας. Ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας γίνεται από την τελευταία ημέρα προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και προς τα πίσω.

Χρόνος ανεργίας θεωρείται και ο χρόνος παρακολούθησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ, καθώς και εκείνων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ή άλλων Υπουργείων που εκτελούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ή του ΟΑΕΔ, εφόσον ο υποψήφιος ήταν άνεργος τουλάχιστον επί τετράμηνο κατά το χρόνο ένταξης του στο πρόγραμμα. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος επιθυμεί να συμμετέχει σε διαδικασία επιλογής, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί ένα από τα παραπάνω προγράμματα (πάντοτε υπό την προϋπόθεση τήρησης του τετραμήνου ανεργίας κατά το χρόνο ένταξης του σε αυτό), το χρονικό διάστημα από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του λογίζεται επίσης ως χρόνος ανεργίας

Αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας: Πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο πολύτεκνου υποψηφίου. Πενήντα (50)μονάδες για κάθε μέλος προκειμένου για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα τέκνου πολύτεκνης οικογένειας.

Μονογονεϊκές οικογένειες. Πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο, προκειμένου για υποψήφιο που έχει την ιδιότητα γονέα μονογονεϊκής οικογένειας. βΠενήντα (50) μονάδες για κάθε μέλος, προκειμένου για υποψήφιους που έχει την ιδιότητα τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας.

Εμπειρία και Ειδική Εργασιακή εμπειρία. Δέκα (10) μονάδες ανά μήνα για τους πρώτους τριάντα έξι (36) μήνες εμπειρία και επτά (7) μονάδες ανά μήνα για τους λοιπούς μήνες με ανώτατο όριο τους εβδομήντα δύο (72) μήνες.

Σε κάθε περίπτωση προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν σύμφωνα με τα ανωτέρω κριτήρια, οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων των νομών ή των νησιών ή των παραμεθόριων περιοχών καθώς και δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων εφόσον όλοι οι ανωτέρω επιθυμούν το διορισμό τους σε θέσεις υπηρεσιών του δημοσίου ή των νομικών προσώπων στον αντίστοιχο νομό ή νησί ή παραμεθόριο περιοχή ή δήμο.

Η συνολική βαθμολογία προσαυξάνεται: α. Ο υποψήφιος με αναπηρία τουλάχιστον 50% βαθμολογείται ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας του, πολλαπλασιαζόμενο με το συντελεστή «3». β. Ο υποψήφιος με γονέα, τέκνο, αδελφό ή σύζυγο με αναπηρία 67% και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων ή με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% εξαιτίας νοητικής στέρησης ή αυτισμού, βαθμολογείται ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας του ατόμου - συγγενή που επικαλείται, πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή «2».

Η προκήρυξη σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news, θα εκδοθεί άμεσα από τον ΟΣΕ και θα εκγριθεί από το ΑΣΕΠ ενώ θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού αλλά και της Ανεξάρτητης Αρχής.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την αίτηση που θα σχεδιαστεί από το ΑΣΕΠ για τη συγκεκριμένη διαδικασία και την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στον οικείο φορέα. Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγιση του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης στις εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επομένη εργάσιμη ημέρα. Οι υποψήφιοι αναζητούν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες - Έντυπα - Διαδικασίες - Διαγωνισμών Φορέων - Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ). β) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους Διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι - Ανεξάρτητες και άλλες Αρχές - ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα - Διαδικασίες - Διαγωνισμών Φορέων - Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ).

δείτε εδώ όλη την απόφαση

Αντωνόπουλος Γιώργος
dikaiologitika.gr