Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Τροποποιήσεις και επεκτάσεις σε λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ.

Από 1η Νοεμβρίου 2018 ξεκινά η λειτουργία των δύο νέων λεωφορειακών γραμμών κορμού, οι οποίες σχεδιάστηκαν με βασικό στόχο την αύξηση της αξιοπιστίας εκτέλεση των των δρομολογίων και τη βελτίωση της συχνότητας διέλευσης των λεωφορείων (8 έως 10 λεπτά).

Γραμμή 2Κ (ΑΣ ΙΚΕΑ – ΚΤΕΛ Μακεδονία)

Επεκτείνεται η υφιστάμενη γραμμή 2 μέχρι τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» δια μέσου της οδού Μοναστηρίου. Παράλληλα επεκτείνεται και το ωράριο λειτουργίας της γραμμής. Τελευταία αναχώρηση από τα ΚΤΕΛ θα είναι στις 00:00. Η μέση συχνότητα των δρομολογίων της γραμμής θα είναι ανά 10 λεπτά.

Γραμμή 3Κ

Η γραμμή 3Κ στη μετάβασή της, από το σταθμό ΙΚΕΑ στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, παραμένει ως έχει. Κατά την επιστροφή της στο σταθμό μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ θα ακολουθεί τη διαδρομή από τις οδούς Μ.Αλεξάνδρου – Παπανδρέου – Αδριανουπόλεως. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο χρόνος διαδρομής και η μέση συχνότητα διέλευσης των λεωφορείων θα είναι 8 λεπτά.

Γραμμή 33

Η γραμμή 33 κατά την μετάβασή της από τον Άγιο Παντελεήμονα στην οδό Βενιζέλου παραμένει ως έχει. Τροποποιείται η διαδρομή επιστροφής της γραμμής από τη στάση «Λευκός Πύργος» μέχρι τη στάση «Βυζάντιο». Το λεωφορείο θα διέρχεται από τις οδούς 3η Σεπτεμβρίου, – Λεωφόρο Στρατού – Δελφών – Νικ. Παπαδάκη – Βούλγαρη – Κηφησίας – Αιγαίου.

Γραμμή 39

Η γραμμής 39 στη μετάβαση της (προς Δικαστήρια) τροποποιείται για να συνδέονται οι οδικοί άξονες Βασ. Όλγας και Εγνατίας. Συγκεκριμένα η γραμμή προς τα Δικαστήρια από τη στάση «Δημαρχιακό Μέγαρο» θα ακολουθεί τη διαδρομή Αγγελάκη – Εγνατία – Δωδεκανήσου – Πολυτεχνείου – 26ης Οκτωβρίου. Η διαδρομή της επιστροφής παραμένει ως έχει.

Γραμμή 31

Αναμορφώνεται το ωράριο λειτουργίας της γραμμής με σκοπό την αξιόπιστη εκτέλεση των δρομολογίων


Όλγα Δαδίνη-Χιωτέρη
ert.gr