Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Την Πέμπτη οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί στα Δοξαρά Λάρισας.

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί θα μεταβούν στα Δοξαρά για να τιμήσουν την μνήμην των φονευθέντων Συναδέλφων τους στην πολύνεκρη σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών το 1972 στο χωριό Δοξαρά. 
Η Ομοσπονδία των συνταξιούχων σιδηροδρομικών σε ανακοίνωση της αναφέρει: 

"Η ΠΟΣΣ θεώρησε ιερόν καθήκον εις μνήμην όλων των φονευθέντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους αλλά και για όλους τους Συνταξιούχους που έχουν φύγει από την ζωή, να τιμάμε και να θυμόμαστε τους νεκρούς μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συγγενείς να δώσουν το παρόν σε αυτή την εκδήλωση. Σημείο συγκέντρωσης θα είναι ο Σταθμός Λάρισας όπου στις 8:30 π.μ. η ΠΟΣΣ θα έχει φροντίσει την μεταφορά των συμμετεχόντων προς Δοξαρά και επιστροφή με ενοικιασμένα πούλμαν.» 
Να σημειώσουμε ότι με ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών ΠΟΣΣ, καθιέρωσε ως ημέρα μνήμης κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Η εκδήλωση θα γίνεται υπό την αιγίδα της ΠΟΣΣ και των Σωματείων της δυνάμεως της, Αναγέννησις Β. Ελλάδος, 2 Μακεδονίας - Θράκης Β. Ελλάδος, 3 Λαρισαϊκού Αθήνα, 4 Πελοποννήσου ΙΣΠΑΠΙ, 5 Θεσσαλικού Βόλος, όπου θα πραγματοποιείτε στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων στα Δοξαρά Λαρίσης, θεία Λειτουργία Μετ' αρτοκλασίας και επιμνημόσυνη δέηση.