Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Θ. Βούρδας: Θα προμηθευτούμε νέα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας παραδέχθηκε μιλώντας στην «Αυγή» της Κυριακής ότι υπάρχει ζήτημα με τη λειτουργία των μηχανημάτων στους σταθμούς της επέκτασης του μετρό λόγω μη συμβατότητας των παλαιών μηχανημάτων με το νέο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κάτι που δεν είχε προβλεφθεί στη σύμβαση του 2014.


«Για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τα παλαιά μηχανήματα πώλησης και εντείνουμε τη διαδικασία ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε επιτύχει την πλήρη συμβατότητα όλων των μηχανημάτων».

Η σημαντικότερη ωστόσο ενέργεια από την πλευρά του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, είναι η απόφαση ότι «πλέον εντάσσουμε στον σχεδιασμό του ΟΑΣΑ την προμήθεια καινούργιων μηχανημάτων έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων».
 Ο γεν. γραμματέας καταλήγει ότι «είναι πάντως πραγματικότητα πως οι λειτουργικές δυσκολίες, οι οποίες είναι υπαρκτές, δεν μπορούν να επισκιάσουν την επιτυχία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η οποία αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι, από τις 260.000 κάρτες που είχαμε κατά μέσον όρο προ της εφαρμογής του νέου συστήματος, σήμερα οι κάρτες ξεπερνούν τις 600.000».

avgi.gr