Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Νέα λεωφορειακή σύνδεση με το μετρό ζητούν από τον ΟΑΣΑ Χαλάνδρ και Αγ. Παρασκευή.


Θέματα που αφορούν το συγκοινωνιακό έργο στις περιοχές του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής, Γεράσιμο Βλάχο.
Από την πλευρά των εκπροσώπων των δήμων Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής, κατατέθηκε αίτημα για τη δρομολόγηση νέας λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει τα κεντρικά σημεία των δύο πόλεων με το σταθμό του μετρό «Αγία Παρασκευή». Από πλευράς ΟΑΣΑ, δόθηκε διαβεβαίωση ότι η πρόταση θα διερευνηθεί ύστερα από κυκλοφοριακή μελέτη της ευρύτερης περιοχής, και το πόρισμά της θα τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των δύο δήμων σε νέα συνάντηση.

«Είχαμε σήμερα μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση. Η σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΑ χαράσσει τη συγκοινωνιακή της πολιτική, θεωρώντας στον τομέα αυτό πολύτιμη τη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και αξιοποιώντας τις προτάσεις της. Θα εξετάσουμε το συγκεκριμένο αίτημα με θετικό πνεύμα και θα ανταποκριθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. 'Αλλωστε, βασική κατεύθυνση της στρατηγικής, τόσο του ΟΑΣΑ, όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είναι η σύνδεση όλο και περισσότερων λεωφορειακών γραμμών με τα μέσα σταθερής τροχιάς, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr