Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Από συνταξιούχους σιδηροδρομικούς: Σωρηδόν οι καταθέσεις αιτήσεων για τη μη παραγραφή διεκδικήσεων, Δώρων και επίδομα αδείας.

Εικόνα αρχείου
Μεγάλη είναι η προσέλευση των συνταξιούχων σιδηροδρομικών στα γραφεία των σωματείων τους προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για τη μη παραγραφή του δικαιώματος τους για τη διεκδίκηση των περικοπών που τους επιβλήθηκαν με τους μνημονιακούς νόμους σε δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος Αδείας.

Μεγάλη είναι και η προσέλευση των συνταξιούχων σιδηροδρομικών στα γραφεία του σωματείου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» όπου η διοίκηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων τους. 
«Μέρα με την ημέρα αυξάνεται η προσέλευση» ανέφερε στα «Σ.Ν.» μέλος της διοίκησης του σωματείου «ΗΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» 

Δικαστικές αποφάσεις. 

Η πλέον πρόσφατη απόφαση πρωτοδικείου που διατάσσει την επιστροφή των περικομμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας αφορά 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους. Πρόκειται για επιστροφές ποσών της περιόδου από το 2014 έως και το 2016, ενώ τα ποσά της επιστροφής κυμαίνονται από 500 έως 1.437,50 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα δώρα έχουν καταργηθεί με τις διατάξεις του Νόμου 4093/2012. 

Είχαν προηγηθεί τις 15 τελευταίες ημέρες δύο ακόμη πρωτόδικες αποφάσεις, η πρώτη του μονομελούς διοικητικού Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης και η δεύτερη του Πρωτοδικείου της Αθήνας, οι οποίες έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων σε συνταξιούχο του ΙΚΑ (η πρώτη) και σε υπάλληλο του ΟΑΕΔ (η δεύτερη). Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά δικαστικών αποφάσεων από τα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία (Διοικητικά και Πολιτικά) της χώρας, όπως είναι του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, του Ειρηνοδικείου Λαμίας, και του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου.