Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Βρετανία: Θέλετε να βοηθήσετε τους άστεγους; Πάρτε το τρένο και πιείτε έναν καφέ.

(Φωτογραφία: AP Photo/Matt Dunham)
ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Οποιος θέλει να βοηθήσει έναν άστεγο στη Βρετανία μπορεί να το κάνει από την Τετάρτη, πίνοντας καφέ μέσα στο τρένο, την ώρα που πάει στη δουλειά του.

Τα τρένα της εταιρείας Virgin θα πωλούν καφέ που διαθέτει ειδικά για τον σκοπό αυτό ο οργανισμός Change Please. Πρόκειται για μια μικρομεσαία επιχείρηση που διαθέτει τα έσοδά της για να βοηθά τους άστεγους – εν μέρει εκπαιδεύοντάς του για να γίνουν μπαρίστες.
«Η συνεργασία μας όχι μόνο ευαισθητοποιεί το κοινό για το ζήτημα αυτό αλλά επίσης (...) οι πελάτες αλλάζουν κυριολεκτικά τις ζωές άλλων ανθρώπων απλώς και μόνο αγοράζοντας έναν καφέ κάθε φορά που μετακινούνται» ανέφερε ο ιδρυτής της Change Please, Σεμάλ Εζέλ, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο οργανισμός αυτός ιδρύθηκε το 2015 και σήμερα λειτουργεί 32 μικρά καταστήματα στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ. Καταβάλλει στους εργαζόμενους τον κατώτατο μισθό αλλά ταυτόχρονα τους βοηθά να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό, να βρουν στέγη και τους παρέχει ψυχολογική στήριξη.
Περισσότερες από 33.000 οικογένειες στην Αγγλία δεν έχουν σταθερή κατοικία (αύξηση 73% από το 2013), σύμφωνα με μια έρευνα του ιδρύματος Shelter. Η Change Please έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 80 ανθρώπους μέχρι σήμερα και εκτιμά ότι χάρη στη συνεργασία της με τη Virgin Trains θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει κάθε χρόνο περίπου 100 άστεγους.
Η Virgin Trains ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει κάποιους από τους εκπαιδευόμενους για να εργαστούν ως μπαρίστα μέσα στα τρένα.


Πηγή: iefimerida.gr