Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αργεντινή: «Νέκρωσαν» τα πάντα από τη γενική απεργία.Νέκρωσαν τα πάντα στην Αργεντινή από τη μεγάλη γενική απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, αντιδρώντας στις νέα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι,
ο οποίος την ίδια στιγμή από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προσπαθεί να καθησυχάσει τις αγορές.
Εργαζόμενοι από όλους σχεδόν τους κλάδους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κατέβηκαν στους δρομους του Μπουένος Άιρες και άλλων πόλεων για τις προγραμματισμένες πορείες διαμαρτυρίας, ενώ μπλόκα στήθηκαν σε μεγάλες οδικές αρτηρίες.
Την Τρίτη δεν κυκλοφόρησε μετρό, λεωφορείο ή ταξί, ενώ ακυρώθηκαν και όλες οι πτήσεις από και προς την Αργεντινή. Κλειστές παρέμειναν για δεύτερη ημέρα οι τράπεζες με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί τα χρήματα από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.
Ουρές σχηματίστηκαν στα πρατήρια υγρών καυσίμων, πριν την έναρξη της απεργίας. Βασικά αιτήματα των απεργών είναι να μην υπάρξουν νέες περικοπές σε κοινωνικές παροχές. Την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους της χώρας εξέφρασε από την Ελλάδα το ΠΑΜΕ.
«Οι εργαζόμενοι στην Αργεντινή προχωρούν σε απεργία ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και το ΔΝΤ, καθώς όπως και στην Ελλάδα, ο λαός είναι το μόνιμο θύμα για την "ανάπτυξη" και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», επισημαίνει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.


gr.euronews.com