Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ταξίδι με το τρένο της σοκολάτας στην Ελβετία.





Εάν θέλεις ένα πραγματικά γευστικό ταξίδι, επιβιβάσου στο τρένο της σοκολάτας για μια αξέχαστη εμπειρία.
Η Ελβετία είναι ο παράδεισος της σοκολάτας, αυτό το ξέραμε ήδη, όμως τι θα έλεγες για ένα γευστικό ταξίδι με το τρένο της σοκολάτας;
Κι όμως οι Ελβετοί ξέρουν να ζουν καλά και μας έπεισαν για το απόλυτο γευστικό ταξίδι στην πηγή του «καλού»: την σοκολάτα!

To itravelling.gr ταξιδεύει με το τρένο της σοκολάτας και σου δίνει όλες τις πληροφορίες, που πρέπει να έχεις, πριν επιβιβαστείς σε αυτό!
Σοκολατένιες και τυρένιες λιχουδιές στο τρένο της σοκολάτας


Ξεκινάμε από την ελβετική πόλη Μοντρέ (Montreux) μέσα στο vintage τρένο για να προσεγγίσουμε το δρόμο της σοκολάτας. Οι γευστικές εκπλήξεις δε σταματούν, αφού μπορεί να κατευθυνόμαστε προς τη «Μέκκα» της σοκολάτας, όμως θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην πόλη Gruyeres στην οποία παράγεται το διάσημο ελβετικό τυρί. Εκεί θα γευτούμε τυρένιες, γαστρονομικές δημιουργίες, θα εξερευνήσουμε το κάστρο της περιοχής και θα πάμε πάλι πίσω στο τρένο της σοκολάτας για τον τερματικό σταθμό μας.



Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το τρένο της σοκολάτας θα γευτούμε διάφορες σοκολατέχνιες λιχουδιές, που παρέχονται στο τρένο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι Ελβετοί καταναλώνουν πάνω από 500 γραμμάρια σοκολάτα την ημέρα. Ήρθε η ώρα να πάρουμε το αίμα μας πίσω και να καταναλώσουμε και εμείς όση σοκολάτα δικαιούμαστε στα ελβετικά εδάφη….


Επόμενη στάση η πόλη Broc. Έχουμε φτάσει επίσημα στον παράδεισο της σοκολάτας. Σύντομα αντικρίζουμε μπροστά μας το εργοστάσιο σοκολάτας της Cailler-Nestlé και ξεκινάμε την ξενάγηση, πάντα με σοκολατένιες γευσιγνωσίες. Τα αρώματα και εικόνες εκεί μένουν αξέχαστες! Έρχεται η ώρα της επιστροφής, αποχαιρετάμε τις ελβετικές σοκολάτες της Nestle και οδηγούμαστε και πάλι στο τρένο της σοκολάτας για να φτάσουμε στο Μοντρέ μέσα από τις καταπράσινες Άλπεις και τη λίμνη Gruyeres.

iTravelling info:

Εάν πραγματικά θέλεις να ζήσεις την εμπειρία του ταξιδιού με το τρένο της σοκολάτας, καλύτερα να κάνεις κράτηση από νωρίς. Μπορείς να κάνεις κράτηση ΕΔΩ.


Η εκδρομή με το τρένο της σοκολάτας διοργανώνεται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, τα τρένα φεύγουν: τον Ιούλιο και τον Αύγουστο από Δευτέρα ως και Παρασκευή. Τον Ιούνιο, το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη. Ώρα αναχώρησης 9:00 το πρωί και επιστροφή στις 5:30 το απόγευμα.


Το κόστος του ταξιδιού ανέρχεται στα 99 ελβετικά φράγκα για τους ενήλικες και 69 φράγκα για τα παιδιά. Στην τιμή περιλαμβάνεται η διαδρομή σε πολυτελή βαγόνια με άνετες θέσεις, καφές ή ζεστή σοκολάτα και κρουασάν, είσοδος στο La Maison du Gruyère, μεταφορά με λεωφορείο από το La Maison στο χωριό και είσοδος στο εργοστάσιο Cailler-Nestlé με δοκιμή σοκολατένιων γλυκισμάτων.



Αργυρώ Ντόκα
itravelling.gr