Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα όραμα σταδιακά υλοποιείται: Στον Δήμο Κοζάνης και στους πολίτες οριστικά η έκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Ακολουθεί η ανάπλαση.

Ένα αίτημα δεκαετιών για το Δήμο Κοζάνης έγινε πραγματικότητα καθώς εκδόθηκε σε Φ.Ε.Κ. η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση στο Δήμο Κοζάνης για 99 χρόνια,

έναντι ετήσιου μισθώματος 9.600 ευρώ, η έκταση 96.360,71 τ.μ. του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κοζάνης. Μια σπουδαία εξέλιξη για την Κοζάνη καθώς εντάσσεται στον αστικό ιστό μια πολύ μεγάλη περιοχή, που χώριζε την πόλη στα δύο.

Η αξιοποίηση της έκτασης αυτής εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020) του Δήμου, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τη σχεδίαση της ανάπλασης του χώρου όπου προβλέπεται να δημιουργηθούν δημοτική αγορά 350 θέσεων, χώροι πολιτισμού , αθλητικές υποδομές , βιοκλιματικό πάρκο , διαδρομές και διελεύσεις πεζών και ποδηλάτων, Green Point και παιδικός σταθμός.

Παράλληλα προχωρά η υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβαση μεταξύ Δήμου Κοζάνης – ΟΣΕ Α.Ε. – ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. για την κατασκευή τούνελ στην περιοχή ανατολικά της οδού Ιωνίας (γέφυρα προς Κρόκο), νότια της οδού Σαραντάρη και βόρεια της οδού Πρωταγόρα. Το τούνελ, από το οποίο θα μπορεί να διέρχεται το τρένο, θα καλύψει το όρυγμα που χωρίζει δύο περιοχές της πόλης επιτρέποντας παράλληλα την ανάπτυξη πρασίνου, χώρων άθλησης και κοινοχρήστων χώρων σε έκταση 13 στρεμμάτων.




kozani.tv