Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Έκλεισαν γέφυρες και σταμάτησαν προσωρινά φέρι μποτ και τρένα στη Δανία.

Η αστυνομία της Δανίας έκλεισε προσωρινά δύο κύριες γέφυρες για την κυκλοφορία, τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης και διέκοψε τις υπηρεσίες των πορθμείων από τη Δανία προς τη Σουηδία και τη Γερμανία, σε μια επιχείρηση η οποία σύμφωνα με μια σουηδική εφημερίδα είχε σχέση με μια απαγωγή.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως ετοιμάζεται να ξανανοίξει τη Γέφυρα Όρεσουντ, η οποία συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία, και τον σιδηροδρομικό σταθμό μετά την επιχείρηση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η διαχειρίστρια εταιρία των σιδηροδρόμων στη Δανία ανέφερε στο Twitter ότι τα τρένα είναι έτοιμα να κινηθούν προς και από το νησί Ζίλαντ (Ζηλανδία - Σγιέλαν).

Η αστυνομία δεν εξήγησε τον λόγο των προσωρινών κλεισιμάτων, όμως, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, η αστυνομία αναζητεί ένα αυτοκίνητο μάρκας Volvo με σουηδικές πινακίδες κυκλοφορίας σε σχέση με μια απαγωγή.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Δανίας πήραν επίσης μέρος στην επιχείρηση, δήλωσε εκπρόσωπός τους στο Ρόιτερς, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

newsbeast.gr