Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ο Λ. Κυρίζογλου για τη μεταλλική γέφυρα στους Αμπελόκηπους.

Καμία απάντηση δεν έχει λάβει από τη διοίκηση του ΟΣΕ και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, στην επιστολή με την οποία ζητά την αντικατάσταση της μεταλλικής γέφυρας στη συμβολή των οδών Καλλιθέας, Παπαδιαμάντη, Χαλκίδη, Γεννηματά του εν λόγω δήμου.

Η επίμαχη γέφυρα “έχει κατασκευαστεί πριν από 70 χρόνια. Όταν χιονίζει, δεν μπορεί να την περπατήσει κανείς” αλλά και σε κανονικές καιρικές συνθήκες “ΑμεΑ δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει” καταγγέλλει διαμέσου του Alpha 96,5 ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Σήμερα η γέφυρα “έχει σαπίσει απ’ τις σκουριές σε πολλά σημεία, στο κυρίως σώμα της γέφυρας επειδή είναι φτιαγμένη από κομμάτια λαμαρίνες, όταν ξεκολλούσαν τις κολλάν με οξυγονοκόλληση. Είναι παζλ λαμαρινών” περιγράφει ο κ. Κυρίζογλου.

Ακολούθως ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης επιφυλάσσεται να απαντήσει εάν η διάσχιση της γέφυρας είναι ασφαλής, εξηγώντας πως το αίτημά του είναι “να αντικατασταθεί αυτή η οξειδωμένη, η σαθρή με μία άλλη πεζογέφυρα” φιλική για χρήση και από ΑμεΑ. Εφόσον το θέμα δεν διευθετηθεί, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης τονίζει πως “έχουμε επιστήμονες κι άμα χρειαστεί θα βάλουμε” να προχωρήσουν σε επιθεώρηση της γέφυρας και προειδοποιεί πως θα προσφύγει στην εισαγγελία.

Μάλιστα ο κ. Κυρίζογλου επιρρίπτει ευθύνες και στις προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς “απ’ το 2012 έχω στείλει άλλες τρεις επιστολές και έκτοτε ο ΟΣΕ κωφεύει”.

      
Ακούστε ΕΔΩ