Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Λ. Κυρίζογλου: Να αντικατασταθεί η επικίνδυνη πεζογέφυρα Αμπελοκήπων.


Επιστολή με την οποία ζητά για ακόμα μια φορά την αντικατάστασης της επικίνδυνης, όπως την χαρακτηρίζει, μεταλλικής πεζογέφυρας Αμπελοκήπων, η οποία βρίσκεται στη συμβολή της Λ. Καλλιθέας με την οδό Γ. Γεννηματά , πάνω από τις γραμμές του ΟΣΕ, απέστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Την επιστολή κοινοποιεί προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών& Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε, Χρήστο Δουκάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε, Αθανάσιο Βούρδα.

"Επανερχόμαστε για τέταρτη φορά και σας ξανακαταθέτουμε το αίτημά μας που είναι: η αντικατάσταση της απαρχαιωμένης και επικίνδυνης υπάρχουσας κατασκευής και η τοποθέτηση μιας σύγχρονης και ασφαλούς γέφυρας, που θα διαθέτει ζεύγος ανελκυστήρων, προκειμένου να προσφέρει ασφάλεια στους διερχομένους και τις ίδιες δυνατότητες εξυπηρέτησης σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Αλήθεια, τι περιμένουμε για να λυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημα, να γίνει στην περιοχή μας της Γένοβας!!!!;;;", αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Κυρίζογλου.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που με το (γ) σχετικό έγγραφό μας θέσαμε το ζήτημα της αντικατάστασης της επικίνδυνης μεταλλικής πεζογέφυρας Αμπελοκήπων (βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λ. Καλλιθέας και Γ. Γεννηματά υπεράνω των γραμμών του ΟΣΕ).

Με το (δ) σχετικό έγγραφό της η ΟΣΕ Α.Ε μας «διαβεβαίωνε»: «Το αίτημά σας θα επανεξετασθεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, διότι στην παρούσα φάση αδυνατούμε να δημοπρατήσουμε το έργο κατασκευής νέας πεζογέφυρας που επιθυμείτε». Δυστυχώς, έκτοτε δηλ. μετά 6 χρόνια, το αίτημά μας δεν «επανεξετάσθηκε», η ηλικίας πάνω από 70 έτη, οξειδωμένη, ευρισκομένη σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και διάλυσης πεζογέφυρα δεν έχει αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τους διερχομένους.

Επανερχόμαστε για τέταρτη φορά και σας ξανακαταθέτουμε το αίτημά μας που είναι: η αντικατάσταση της απαρχαιωμένης και επικίνδυνης υπάρχουσας κατασκευής και η τοποθέτηση μιας σύγχρονης και ασφαλούς γέφυρας, που θα διαθέτει ζεύγος ανελκυστήρων, προκειμένου να προσφέρει ασφάλεια στους διερχομένους και τις ίδιες δυνατότητες εξυπηρέτησης σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Αλήθεια, τι περιμένουμε για να λυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημα, να γίνει στην περιοχή μας της Γένοβας!!!!;;;"
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

thestival.gr

«Σ.Ν.» Γιατί κ. Δήμαρχε δεν διεκδικείται υπόγεια διάβαση;