Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Σπίρτζης: Εντός του έτους οι εργασίες για την επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης.


Εντός του έτους θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες και οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης, επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
«Πιστεύω ότι (θα αρχίσουν) μέσα στον χρόνο. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη χωροθέτηση των σταθμών, από την ενημέρωση που έχω είναι ότι σε δύο-τρεις περιπτώσεις μόνο δεν έχει συμφωνηθεί η ακριβής χωροθέτησή τους και υπάρχουν ακόμη προβλήματα, αλλά θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε τις πρόδρομες εργασίες για τους σταθμούς της επέκτασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι η επέκταση του Μετρό αφορά πρώτα στη δυτική πλευρά της πόλης και στη συνέχεια προς το αεροδρόμιο.
«Επιτέλους η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό και το 2019, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα μπει σε δοκιμαστική λειτουργία», τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Απ' ό,τι μπορεί να δει κανείς, αρκετοί σταθμοί είναι στην ολοκλήρωσή τους και σε λίγο θα ανοίξουν στο κοινό για να μπορεί να τους δει, ο σταθμός και το μηχανοστάσιο προχωρούν κανονικά, όπως και οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και προετοιμάζουμε πλέον την επόμενη φάση, που είναι η επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης, οι πρόδρομες εργασίες πρώτα στη δυτική Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια προς το αεροδρόμιο».

newsbomb.gr