Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Το τελευταίο μάθημα οδήγησης…Δείτε το βίντεο.

Η 18χρονη Πολωνέζα πλήρωσε με τη ζωή της την απειρία της και την ανικανότητα του εκπαιδευτή της.
Η κοπέλα, που αναφέρεται απλά ως Angelika, έκανε μάθημα οδήγησης ή, κατ’ άλλους, έδινε πρακτική εξέταση για το δίπλωμα.

Σύμφωνα με τους διασώστες της OSP Szaflary, το δυστύχημα συνέβη στη Zaskala της νότιας Πολωνίας. Η Angelika οδηγούσε το εκπαιδευτικό Suzuki Baleno όταν της έσβησε ο κινητήρας πάνω στην ισόπεδη διάβαση του τρένου. Δεν κατάφερε να ξαναβάλει μπροστά και, καθώς το τρένο πλησίαζε, ο εκπαιδευτής/εξεταστής προτίμησε να σώσει το τομάρι του.
Τον βλέπουμε στο video να εγκαταλείπει το αυτοκίνητο και να τρέχει μακριά, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν το τρένο χτυπήσει το Suzuki και το παρασύρει για μερικές δεκάδες μέτρα. Η Angelika διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λόγω των κρανιακών τραυμάτων της. Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το τρένο σφύριζε για πολλή ώρα πριν τη σύγκρουση, πράγμα που θέτει το ερώτημα γιατί ο εκπαιδευτής/εξεταστής δεν έκανε κάτι για να βοηθήσει την εκπαιδευόμενη οδηγό. Θα έπρεπε να σταματήσει το αυτοκίνητο πριν τη διάβαση για ασφάλεια, και πολλοί χρήστες του διαδικτύου εκτιμούν ότι έχει ευθύνη για το θάνατο της κοπέλας.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως ο 62χρονος άνδρας τα είχε χάσει μετά το δυστύχημα. Κοίταζε την κοπέλα που πέθαινε χωρίς να κάνει τίποτε, ούτε καν βοήθησε τους άλλους να κάνουν κάτι. «Όταν τρέξαμε στο αυτοκίνητο, το κορίτσι ήταν ακόμα δεμένο με τη ζώνη και ο εκπαιδευτής στεκόταν εκεί χωρίς να κάνει τίποτε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. «Ήθελα να μου δώσει το κουτί πρώτων βοηθειών και μου είπε ότι δεν μπορούσε να το βρει. Η κοπέλα ανέπνεε ακόμη, αλλά με δυσκολία. Έφευγε μπροστά στα μάτια μας».

Ηθικό δίδαγμα για όλους μας: Οι ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις απαιτούν μεγάλη προσοχή και πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο…
[Πηγή: Mirror]
Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης
drive.gr