Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ελλείψεις προσωπικού σε μετρό και τραμ.

Διάλογο για την αντιμετώπιση της απαξίωσης των υποδομών στο μετρό, τον Ηλεκτρικό και το τραμ προτείνουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα εννέα σωματεία των εργαζομένων και καλούν τη διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), τα αρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, αλλά και το Υπερταμείο να πάρουν άμεσα μέτρα για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και ανταλλακτικά.

Ζητούν επίσης να γίνει οργανόγραμμα για την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού της εταιρείας. «Συγκοινωνιακό έργο με τη μορφή κοινωνικού αγαθού, φθηνό για τους πολίτες, ασφαλές και αξιόπιστο» είναι το βασικό αίτημα της κοινής ανακοίνωσης που υπογράφουν τα σωματεία των εργαζομένων των ΣΤΑΣΥ, τα οποία πρόσφατα αυξήθηκαν σε εννέα με τη δημιουργία του Συνδικάτου Πρώτη Γραμμή, το οποίο έχει μέλη περίπου 80 σταθμάρχες του μετρό.

Οι ηλεκτροδηγοί του μετρό εξέδωσαν και χωριστή ανακοίνωση, με την οποία αμφισβητούν τις προσπάθειες της διοίκησης των ΣΤΑΣΥ να καλύψει τα κενά προσωπικού σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα.

Αναφέρουν ότι στη σχετική πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μόνον 4 εργαζόμενοι, ενώ για τις θέσεις υπευθύνων σταθμών εκδήλωσαν ενδιαφέρον 130.


Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα
Πηγή: efsyn.gr