Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Βρετανία: Προβλήματα κυκλοφορίας σε τρένα στη σήραγγα Μάγχης λόγω καύσωνα.

Οι ταξιδιώτες που πρόκειται να διασχίσουν με τρένο τη σήραγγα της Μάγχης θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς την Παρασκευή καταγράφονται καθυστερήσεις περίπου δύο ωρών εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει τη Βρετανία.

«Είναι μια πολύ φορτωμένη ημέρα, είναι μία ημέρα που πολλοί ξεκινούν τις διακοπές τους. Βρισκόμαστε εν μέσω καύσωνα και αυτό επιτείνει τα προβλήματα κλιματισμού στα τρένα μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Eurotunnel.

«Οι παρατεταμένες και ασυνήθιστες θερμοκρασίες στη νοτιοανατολική Αγγλία επηρεάζουν το σύστημα κλιματισμού στα τρένα μας», εξήγησε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον εισιτήρια για τα σημερινά δρομολόγια.


Την Πέμπτη καταγράφηκαν στη Βρετανία οι υψηλότερες θερμοκρασίες του έτους. Στη σήραγγα της Μάγχης υπήρξαν «καθυστερήσεις που έφτασαν τις πέντε ώρες» εξαιτίας των προβλημάτων στον κλιματισμό των τραίνων της Eurotunnel.

Την Παρασκευή η εταιρεία έλαβε την «άνευ προηγουμένου» απόφαση να ακυρώσει τα ημερήσια εισιτήρια μετ’ επιστροφής προκειμένου να περιορίσει τον όγκο των ταξιδιωτών. Παράλληλα κάλεσε τους ταξιδιώτες να ακυρώσουν τις μετακινήσεις τους, αν είναι δυνατό.

«Ηταν μια δύσκολη απόφαση, όμως ελήφθη για να βοηθηθούν οι οικογένειες που αναχωρούν για διακοπές», σχολίασε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου η Eurotunnel συμβούλευε τους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους νερό, ενώ διένειμε νερό και παγωτά για τα παιδιά.

Πηγή: tanea.gr