Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Η πολυτελής αμαξοστοιχία «Αυτοκρατορική Ρωσία», έτοιμη για το δρομολόγιο Μόσχα –Πεκίνο

Η πολυτελής αμαξοστοιχία που φέρει το όνομα «Αυτοκρατορική Ρωσία», είναι μια αμαξοστοιχία με όλα τα κομφόρ. Έχει ευρύχωρους διαδρόμους που είναι καλυμμένοι με κόκκινα ταπέτα, διαθέτει για τους επιβάτες ξύλινες καρέκλες και αναπαυτικές πολυθρόνες, τραπεζάκια που έχουν την μορφή δίσκων βινιλίου, αλλά και ευρύχωρα κουπέ με ντουσιέρες.
Είναι οι ανέσεις που προσφέρει η αμαξοστοιχία αυτή στους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν με το τρένο αυτό, το οποίο ξεκινάει από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Καζάν της Μόσχας με προορισμό το Βλαδιβοστόκ, αφού διασχίσει όλη την Ρωσία ακολουθώντας την γραμμή του υπερσιβηρικού.
Η απόσταση από την Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ είναι 10.000 χιλιόμετρα και τη αμαξοστοιχία την διανύει σε 12 ημέρες και 11 νύχτες. Οι 70 ξένοι τουρίστες θα σταματήσουν στις πόλεις Καζάν, Εκατερίνεμπουργκ, Τομπολσκ, Ομσκ, Νοβοσιμπίρσκ, Ιρκούτσκ, στην λίμνη Βαϊκάλη, στο Ουλάν Ουντέ και Χαμπάροφσκ. Σχεδόν σε κάθε πόλη θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της και τα αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Η αμαξοστοιχία αποτελείται από 13 βαγόνια. Η εσωτερική διακόσμηση του κάθε βαγονιού αντιστοιχεί στην διακόσμηση της αμαξοστοιχίας με την οποία ταξίδευε η τσαρική οικογένεια.
Το βαγόνι μπαρ, είναι ένα μοναδικό βαγόνι, στο οποίο υπάρχει ζωντανή μουσική. Το βαγόνι χωρίζεται σε δύο τμήματα . Στο τμήμα στο οποίο μπορεί κανείς να ξεκουραστεί σε αναπαυτικές πολυθρόνες και στο εστιατόριο που διαθέτει πίστα χορού και πιάνο. Στο βαγόνι αυτό διοργανώνονται δεξιώσεις, βραδιές και εορταστικές εκδηλώσεις.
Η μοναδική αυτή διαδρομή με τον υπερσιβηρικό διοργανώνεται προς τιμήν των 400 χρόνων της δυναστείας των Ρομανόφ. Η αμαξοστοιχία «Αυτοκρατορική Ρωσία» θα πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια: Μόσχα –Βλαδιβοστόκ –Μόσχα, Μόσχα- Πεκίνο-Μόσχα.
Κάθε δρομολόγιο πραγματοποιείται 1-2 φορές τον χρόνο. Η κατώτερη τιμή εισιτηρίου πρώτης θέση είναι περίπου 5.300 ευρώ, ενώ το εισιτήριο κατηγορίας VIP θα στοιχίζει 9.725 ευρώ.

Πηγή: alphatv.gr