Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Τα πρώτα βαγόνια του Μετρό έρχονται στη ΔΕΘ.

Στο εργοστάσιο Ansaldo-Hitachi, Pistoia στην Τοσκάνη της Ιταλίας κατασκευάζονται τα τρένα του Μετρό της Θεσσαλονίκης


«Τα βαγόνια πέρασαν με επιτυχία τα τεστ. 
Η παραγωγή των συρμών συνεχίζεται.
Το πρώτο βαγόνι θα έρθει στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο για να εκτεθεί στη ΔΕΘ», γράφει ο Πρόεδρος του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος στο λογαριασμό του στο facebook.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που ήδη έχει δημοσιοποιηθεί , το δεύτερο χρόνο, τον Νοέμβριο του 2020 θα ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης και αρχές του 2021 θα μπει σε λειτουργία και το μέτρο της Καλαμαριάς.

Υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2021 και αρχή του 2022, η Θεσσαλονίκη θα έχει σύνδεση της Πυλαίας- Νέας Ελβετίας και Καλαμαριάς με το κέντρο της πόλης. Ο σταθμός Βενιζέλου, θα είναι έτοιμος στο τέλος του 2022 οπότε και θα συνδεθεί η γραμμή μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό.

Στο τέλος του 2018 αρχές του 2019 θα ξεκινήσουν οι αρχαιολογικές εργασίες και μετακινήσεις των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας ώστε να ωριμάσουν οι μελέτες των επεκτάσεων και δυτικά και προς το αεροδρόμιο. Στα μέσα της δεκαετίας 20 με 30 η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό και στη δυτική πλευρά της πόλης , αλλά και σύνδεση με το αεροδρόμιο της πόλης.

Πηγή: ka-business.gr