Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Φεύγουν οι λαμαρίνες από εργοτάξια του μετρό στη Θεσσαλονίκη.


 Ποιοι δρόμοι αποδίδονται στην κυκλοφορία 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απομάκρυνση της εργοταξιακής κατάληψης στην οδό Μοναστηρίου, θα τεθούν σε ισχύ από αύριο (29 Ιουνίου), στον σταθμό Δημοκρατίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η εταιρεία «Αττικό Μετρό ΑΕ».

Συγκεκριμένα, απομακρύνεται η εργοταξιακή κατάληψη στο ρεύμα πορείας προς τα δυτικά της οδού Μοναστηρίου (μεταξύ των οδών Ενωτικών και Ταντάλου, από το ύψος του ξενοδοχείου Holiday Inn και μετά) και, πλέον, η οδός Μοναστηρίου θα διαθέτει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.
Επίσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποδίδονται στην κυκλοφορία το νότιο τμήμα της οδού Οδυσσέως στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μοναστηρίου και το βόρειο τμήμα της οδού Προμηθέως στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μοναστηρίου.
Εξάλλου, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Μοναστηρίου διαμορφώνεται λωρίδα αναμονής για την αριστερή στροφή προς την οδό Λαγκαδά. Η οδός Μοναστηρίου θα συνεχίσει να διαθέτει δύο λωρίες κυκλοφορίας.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα έχουν ισχύ ενός έτους και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, «μετά την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας, έπεται και συνέχεια με την επαναφορά στην προτεραία κατάσταση της Εγνατίας στο ύψος του Συντριβανίου μπροστά από τη ΔΕΘ».

Πηγή: newsbeast.gr