Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η Ουκρανία "πιο κοντά στην ΕΕ" με το άνοιγμα της σήραγγας στην σιδηροδρομική γραμμή Beskyd.


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσνκο δήλωσε ότι η έναρξη της διπλής σιδηροδρομικής σήραγγας των 1.8 χλμ. Θα φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η σήραγγα διασχίζει τα Καρπάθια Όρη μεταξύ της οροσειράς Beskid και της πόλης Skotarske και συνδέει το ουκρανικό δίκτυο με το πανευρωπαϊκό δίκτυο διαδρόμων V, το οποίο θα εκτείνεται από τη Βενετία / Τεργέστη στη βόρεια Ιταλία μέσω της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας στο Lviv της δυτικής Ουκρανίας .

Η σιδηροδρομική σήραγγα της Beskyd αντικαθιστά μια μονοήμερη σιδηροδρομική σήραγγα ηλικίας 130 ετών, η οποία ήταν η μόνη μονογραμμική διατομή της γραμμής σε άλλο ηλεκτροκίνητο διάδρομο με δύο δίαυλους μεταξύ Lviv και ουγγρικών και σλοβακικών συνόρων.

Θα τετραπλασιάσει σχεδόν την τρέχουσα χωρητικότητα από 12 αμαξοστοιχίες την ημέρα σε 46.

Ο Σεβίκ Ακούνερ, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ERBD) στην Ουκρανία, δήλωσε ότι η σήραγγα "θα απεμπλέξει το χειρότερο σημείο συμφόρησης στον διάδρομο μεταφοράς Ανατολής-Δύσης".

Η ERBD χορήγησε δάνειο ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για το έργο. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βοήθησε με δάνειο ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων και τεχνική βοήθεια από την ΕΕ και την Αυστρία.

Πηγή: globalrailnews.com