Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΓΑΛΛΙΑ: Προβλήματα στις μετακινήσεις από την απεργία των Γαλλικών Σιδηροδρόμων.

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις με τρένο, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Γαλλία, δημιουργήθηκαν από τη νέα απεργία στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι που αντιτίθενται στην μεταρρύθμιση των γαλλικών σιδηροδρόμων.
Βασικά σημεία των προβλέψεων της κυβέρνησης Μακρόν είναι το άνοιγμα στον ανταγωνισμό, η αναδιοργάνωση της εταιρίας και ο τερματισμός ενός προνομιακού καθεστώτος για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Αρκετά δρομολόγια έχουν ακυρωθεί αφού οι συρμοί έχουν ακινητοποιηθεί.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ένας πολίτης, επειδή υπάρχει μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα και ήταν γνωστή η απεργία, όσοι ενδιαφέρονταν να ταξιδέψουν αναζήτησαν εναλλακτικές και δεν αντιμετώπισαν προβλήματα από την απεργιακή κινητοποίηση.

Οι συνδιαλιστές δηλώνουν ωστόσο αποφασισμένοι να σκληρύνουν την στάση τους. Την ίδια στιγμή όμως και η κυβέρνηση, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να εγκρίνουν έστω και με οριακή πλειοψηφία τη μεταρρύθμιση, εμφανίζεται ανυποχώρητη.

Κυβερνητικό στέλεχος προσθέτει: «Πρέπει όλοι να συνειδοποιήσουν ότι σε μια εταιρία που χάνει χρήματα, το μέλλον των μισθωτών δεν μπορεί να είναι εξασφαλισμένο». Αξίζει να σημειωθεί ότι το συσσωρευμένο χρέος στους γαλλικούς σιδηρόδρομους αγγίζει τα 46 δισεκ. ευρώ.

Πηγή: http://gr.euronews.com/