Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

«Εκτροχιάστηκε» ο προαστιακός στο… δρόμο προς την Κάτω Αχαγιά.

Βαλτωμένο παραμένει το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου

Με ανεκπλήρωτο όνειρο θερινής νυκτός μοιάζει πλέον το ενδεχόμενο να αποκτήσει σάρκα και οστά η επέκταση του προαστιακού από την Πάτρα προς την Δυτική Αχαΐα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το patrastimes.gr, η επέκταση και λειτουργία της γραμμής μέσα στο 2018 αλλά και το 2019 είναι επί του παρόντος ανέφικτη , καθώς όπως όλα δείχνουν δεν μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αφορούν όχι μόνο στον εκσυγχρονισμό του δικτύου αλλά και στην σηματοδότηση .

Η κατάσταση αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ναυάγιο της λειτουργίας του προαστιακού σε μία περιοχή από και προς την οποία η ημερήσια μετακίνηση ίσως να ξεπερνούσε και αυτή των 8.000 ατόμων.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη για την επέκταση του Προαστιακού στην Κάτω Αχαγιά έχει πληρωθεί αδρά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ωστόσο οι αστοχίες και παραλείψεις που υπήρχαν σε αυτή, αποτέλεσαν το άλλοθι προκειμένου ο εργολάβος που ανέλαβε την εκτέλεση των εργασιών να τη σταματήσει.

Το ευαίσθητο κομμάτι της σήμανσης , το οποίο περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση των κινδύνων στις ισόπεδες διαβάσεις, παραμένει το μεγάλο αγκάθι και οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο προαστιακός στη Δυτική Αχαΐα θα αργήσει πολύ να φτάσει .

Αυτό προκύπτει τόσο από τις δηλώσεις στους patrastimes στελεχών της αιρετής περιφέρειας όσο και από τις δηλώσεις στελεχών του οργανισμού σιδηροδρόμων Ελλάδος τα οποία έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

Πηγή: patrastimes.gr