Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Οι Ιάπωνες έκαναν το τρένο του μέλλοντος -Βασιλικά κρεβάτια, υψηλή κουζίνα, χλιδή παντού. Δείτε εικόνες και βίντεο.


Οι Ιάπωνες έχουν ένα από τα καλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα παγκοσμίως. Μετά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας το 1987 και την διανομή των δικτύων σε επτά ιδιωτικές εταιρείς, ο ανταγωνισμός και ο εμπορικός πόλεμος ανέβασαν τον πήχυ πολύ ψηλά.

Το πιο πρόσφατο κόσμημα των τρένων ονομάζεται Shiki Shima (Το νησί με τις τέσσερις εποχές) και προτείνει τριήμερη διαδρομές από τη μια άκρη στην άλλη του νησιού. Στόχος είναι μια πλούσια πελατεία ή συνταξιούχοι που μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να πληρώσουν μεταξύ 750-900 000 γιέν (δηλαδή 6 000 ως 7 250 ευρώ) και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, όπως φάνηκε από την χρήση του τρένου Nanatsuboshi, 7 αστέρων, το οποίο διασχίζει το νησί Kyūshū.
Το τρένο Shiki Shima εντυπωσιάζει τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Εχει 10 βαγόνια duplex, περιέχει μπάνια, κρεβατοκάμαρες, μπαρ, εστιατόριο και δημόσιους χώρους μεγάλης πολυτέλειας. Τα υπνοδωμάτια είναι 17 ενώ ξεχωρίζουν οι 3 σουίτες Deluxe.
Το εν λόγω τρένο σχεδιάστηκε από έναν ειδικό αυτοκινήτων που έχει σχεδιάσει πολλά μοντέλα Porsche, Ferrari και Maserati, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει ως 34 ταξιδιώτες συνολικά.
Το τρένο ξεκινάει από το Τόκιο και φθάνει στο νησί Hokkaido, σε τέσσερις ημέρες ενώ κοστίζει συνολικά 8.500 ευρώ. Η πολυτέλεια και ο διαλογισμός προσφέρονται γενναιόδωρα, οι εικόνες και οι ιδέες έρχονται η μια μετά την άλλη, και στη συνέχεια χάνονται: οι Ιάπωνες καλλιεργούν και αγαπούν αυτό το όραμα, αυτή την εφήμερη και κινούμενη έννοια του χρόνου. Κάθε ταξίδι οδηγεί σε μια εποχή, σε ένα άλλο τοπίο.
Πιάνο, σεφ με αστέρια, μπάρμεν, χαλιά και αναπαυτικοί καναπέδες, ξύλινα χωρίσματα, το Shiki-shima μοιάζει περισσότερο με ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Η θέα κόβει την ανάσα από τα γυάλινα, φουτουριστικά παράθυρα και μπορεί κάποιος να ταξιδέψει ως το νησί Hokkaido για 4 ημέρες ή ως την Φουκουσίμα και τα περίχωρα για 2 ημέρες.

Το τρένο έχει εξωτερικά χρώμα σαμπάνιας, ενώ διαθέτει ακόμη και τζάκια! Το πρώτο ταξίδι έγινε τον Μάιο του 2017 και παρά τις τιμές οι θέσεις είναι κλεισμένες ως τον Μάρτιο του 2018.
Πηγή:  iefimerida.gr