Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Σταματάει η τοποθέτηση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων στον Ταύρο.

Ξεκινά η ωρίμανση της υπάρχουσας προμελέτης για την υπογειοποίηση του Προαστιακού

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, ύστερα από το αίτημα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου για το θέμα της τοποθέτησης των μεταλλικών ηχοπετασμάτων στον Ταύρο από την ΕΡΓΟΣΕ. 

Στη συνάντηση, εκτός του Υπουργού και του Δημάρχου, μετείχαν τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου, Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χ. Διονέλης και ο μηχανικός της ΕΡΓΟΣΕ , κ. Δ. Τσοτσορός.

Παίρνοντας το λόγο, ο Δήμαρχος είπε: 

«Κύριε Υπουργέ, ζητήσαμε τη σημερινή συνάντηση μαζί σας γιατί η Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ συστηματικά εμμένει στην τοποθέτηση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων στον προαστιακό σιδηρόδρομο στην περιοχή του Ταύρου, παρά το ότι γνωρίζει τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην τοποθέτησή τους. Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος και οι πολίτες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, πριν λίγες ημέρες λάβαμε υπό τη μορφή τελεσιγράφου την πρόθεση της ΕΡΓΟΣΕ να συνεχίσει την τοποθέτησή τους. Με τη σημερινή μας συνάντηση, τόσο εμείς ως Δημοτική Αρχή, όσο και το σύνολο των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου, ζητάμε από εσάς την παρέμβασή σας για να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Μάλιστα, για του λόγου του αληθές σας παραθέτουμε και φωτογραφικό υλικό που επιβεβαιώνει τις παραπάνω διαπιστώσεις μας. Ο Δήμαρχος υπενθύμισε στον Υπουργό ότι ο Δήμος έχει προσφύγει στο ΣτΕ με στόχο την υπογειοποίηση του Προαστιακού στον Ταύρο, πάγιο αίτημα των Δημοτικών Αρχών και της Τοπικής Κοινωνίας.»

Το λόγο έλαβαν στη συνέχεια όλα τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που παρίστατο, διατυπώνοντας την ομόφωνη θέση του Δήμου για το θέμα. Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΣΕ οι οποίοι επανέλαβαν τις γνωστές θέσεις τους.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μετά την εκτενή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, κατανόησε και συμμερίστηκε τη θέση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κατά της τοποθέτησης μεταλλικών ηχοπετασμάτων στον Προαστιακό στην περιοχή του Ταύρου. Έδωσε εντολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, κο Διονέλη, να μη συνεχιστεί η τοποθέτησή τους. Ταυτόχρονα ζήτησε ενημέρωση για την υπάρχουσα προμελέτη για την υπογειοποίηση του Προαστιακού στο ύψος του Ταύρου, ζητώντας από τους Υπηρεσιακούς παράγοντες να αναζητήσουν και να ανασύρουν την υπάρχουσα προμελέτη ώστε αυτή να επικαιροποιηθεί και να ωριμάσει προκειμένου να είναι δυνατή η υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου της υπογειοποίησης. 
Στη σύσκεψη από πλευράς Δήμου παραβρέθηκαν τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής: Γιώργος Δαμηλάκος, Αντιδήμαρχος, Άρης Κρεμμύδας, επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε δράση για την ανατροπή», Γιώργος Μελέτης, Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Τοπικός Σύμβουλος Ταύρου, εκπρόσωπος «Λαϊκής Συσπείρωσης», Άκης Καπλάνης, Πρόεδρος Κοινότητας Ταύρου, Γιάννης Σάββας, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε τα εξής: 
«Σήμερα είχαμε μία σημαντική εξέλιξη στο μεγάλο θέμα που απασχολεί το Δήμο μας και την τοπική κοινωνία σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων στον Ταύρο. Ο Υπουργός Υποδομών κατανόησε τη βαθιά μας ανησυχία, τον έντονο προβληματισμό και την ομόφωνη αντίθεση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αλλά και των κατοίκων του Ταύρου στην τοποθέτηση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων και ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, δίνοντας εντολή για τη διακοπή της τοποθέτησής τους. Με την ομόφωνη στάση και θέση μας ως Δημοτική Αρχή αλλά και όλων των Δημοτικών παρατάξεων, τις οποίες και ευχαριστώ, πετύχαμε ένα σημαντικό βήμα. Τα επόμενα βήματα του Δήμου μας για τον θέμα του Προαστιακού στον Ταύρο θα καθοριστούν στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, στις 20.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο π. Δημαρχείο Ταύρου, με τη συμμετοχή πολιτών και φορέων.»

Πηγή: portnet.gr