Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Πάτρα: Σε ένα μήνα έτοιμο το νέο δημοτικό πάρκινγκ στο ύψος του Αγίου Διονυσίου.


Το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ θα δώσει "ανάσα" στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο...


Μέσα στον επόμενο μήνα το εγκαταλειμμένο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο ύψος του Αγίου Διονυσίου μετατρέπεται σε δημοτικό πάρκινγκ και ο χώρος μετά από αρκετά χρόνια αξιοποιείται.


Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και η δημοτική αρχή πήρε το “πράσινο” φως για να προχωρήσει το έργο. Ο χώρος ανήκει στον ΟΣΕ ο οποίος και τον παραχωρεί στον δήμο για ένα χρονικό διάστημα μέχρι την στιγμή που προχωρήσει το έργο για την δημιουργία ενός νέου σιδηροδρομικού σταθμού, σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ για την έλευση του σύγχρονου τρένου στην Πάτρα.
Η ουσία είναι ότι μέχρι τότε οι πατρινοί θα μπορούν να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους στο δημοτικό πάρκινγκ που θα δημιουργηθεί, σε ένα οικόπεδο όπου μπορούν να χωρέσουν πάνω από 400 αυτοκίνητα. Στην ουσία η δημοτική αρχή εφαρμόζει τα όσα είχε υποσχεθεί από την αρχή για το σχέδιο που είχε καταθέσει για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη.
"Το πάρκινγκ που θα δημιουργηθεί αναμένεται να δώσει μεγάλη βοήθεια στην λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος και να απαλύνει το κέντρο της πόλης"τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος.
"Ο χώρος αυτός είναι κοντά στο κέντρο και από αυτή την άποψη θα διευκολύνει πολλούς πατρινούς στο να αφήσουν το αμάξι τους και να μην παρκάρουν παράνομα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια". 

Πάτρα: Σε ένα μήνα έτοιμο το νέο δημοτικό πάρκινγκ στο ύψος του Αγίου Διονυσίου (pics+video)
Το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο γίνεται δημοτικό πάρκινγκ
Το πάρκινγκ του Αγίου Διονυσίου σε συνδυασμό με τα πάρκινγκ στο Νότιο Πάρκο και στην Καλαβρύτων που ήδη υπάρχουν, θα ενισχύσουν έτσι το σχέδιο της δημοτικής αρχής για το κυκλοφοριακό.
"Αξιοποιούμε έναν χώρο που ήταν μέσα στην εγκατάλειψη, καταφέρνοντας να τον διεκδικήσουμε και να τον πάρουμε"προσθέτει ο κ. Στάμου, τονίζοντας: "Ήταν κάτι που είχαμε υποσχεθεί από την αρχή και το εφαρμόζουμε". 
Από την στιγμή που η πρόταση της δημοτικής αρχής περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, το πάρκινγκ θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα. Ήδη στον χώρο υπάρχουν, όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες “βουνά” από χαλίκια που θα επιστρωθούν από τα συνεργεία του δήμου.

Πάτρα: Σε ένα μήνα έτοιμο το νέο δημοτικό πάρκινγκ στο ύψος του Αγίου Διονυσίου (pics+video)


Πηγή: patrasevents.gr