Πλέον, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναζητά κτήριο εμβαδού της τάξης των 1.700 τετραγωνικών μέτρων, με το μίσθωμα που καταβάλλει σήμερα στην ιδιοκτήτρια του κτηρίου ΓΑΙΑΟΣΕ να ανέρχεται σε περίπου 6,5 ευρώ ανά τ.μ., σύμφωνα με πληροφορίες.
Η εταιρεία αναζητά τις νέες γραφειακές εγκαταστάσεις της στο κέντρο της Αθήνας και πέριξ αυτού μέχρι την περιοχή των Αμπελοκήπων. Στόχος είναι περίπου, μέχρι το Πάσχα, η μετεγκατάσταση να έχει ολοκληρωθεί.
Το μέγαρο της οδού Καρόλου κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960, σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Σθένη Μολφέση και Θύμιο Παπαγιάννη και εγκαινιάστηκε από τον ΟΣΕ το 1972.
"Κτήριο τότε πρωτοποριακό, με φέροντα πυρήνα από οπλισμένο σκυρόδεμα και τους χώρους γραφείων σε πρόβολο, ενώ οι όψεις διαμορφώνονται με μεταλλικά τοιχοπετάσματα με εξωτερικές κινητές περσίδες για ηλιοπροστασία” έχει αναφέρει ο κ. Παπαγιάννης.
Μετά την μεταστέγαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο κτήριο θα παραμείνει ο ΟΣΕ, που διαχειρίζεται την εθνική σιδηροδρομική υποδομή και η υπό ιδιωτικοποίηση Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).
Συντάκτης: Δημήτρη Δελεβέγκου
Πηγή: capital.gr