Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Τραίνο, το μέσο που παρατηρείς τον κόσμο.




Το τραίνο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μεταφορικά μέσα που επινόησε ο άνθρωπος για την ευκολότερη μετακίνηση του. Σήμερα αρκετοί ταξιδιώτες επιλέγουν συνειδητά το τραίνο για τα ταξίδια τους και λόγω της ασφάλειας που παρέχει αλλά και λόγω των “ανέσεων” που απολαμβάνει κανείς επιλέγοντας το. Βασικό πλεονέκτημα του τραίνου είναι ότι ο επιβάτης του απολαμβάνει το ταξίδι, μια σειρά από εικόνες που περνούν έξω από το γυάλινο παράθυρό του. Κάποιες από αυτές τις διαδρομές ξεχωρίζουν. Παρακάτω ακολουθεί μια σειρά από αυτές τις διαδρομές που θα σας κόψουν την ανάσα.

Οδοντωτός σιδηρόδρομος Κας, Δυτική Βιρτζίνια ΗΠΑ


Το τρενάκι αυτό, που κινείται με ατμομηχανή, ανεβαίνει από το Κας στην κορυφή του όρους Μπολντ Νομπ και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία να θαυμάσετε τη φύση. Ο βουνίσιος αέρας θα σας αναζωογονήσει, ενώ η θέα από ψηλά είναι εντυπωσιακή. Η γραμμή κατασκευάστηκε το 1901 για τη μεταφορά ξυλείας αρχικά, αλλά σήμερα λειτουργεί κανονικά για τη μεταφορά ανθρώπων. Αν θελήσετε τελικά να απολαύσετε αυτή τη διαδρομή, επειδή το ταξίδι με το συγκεκριμένο τραίνο είναι γνωστό αρκετά για την θέα του καλό θα ήταν να κλείσετε κάποια θέση και να πάρετε μαζί σας αρκετά ζεστά ρούχα.

Παρίσι-Μαδρίτη

Διαδρομή… επικών διαστάσεων, για όσους αγαπούν πραγματικά τα ταξίδια με τρένο και δεν φοβούνται τις μεγάλες αποστάσεις. Συνολικά, θα διασχίσετε 1.270 χιλιόμετρα επάνω σε ράγες, σε δέκα περίπου ώρες. Το κόστος του εισιτηρίου κυμαίνεται στα 150€, δεν είναι όμως τόσο ακριβό όσο φαίνεται αρχικά, αν σκεφτείτε την απόσταση και την ποιότητα των τρένων. Όσο για τοπία; Οι αμπελώνες του γαλλικού νότου είναι αναμφισβήτητα από τις πιο φαντασμαγορικές εικόνες της διαδρομής –ή τουλάχιστον έτσι θα νομίζετε, μέχρι να σας κόψουν την ανάσα οι επιβλητικές κορυφές των Πυρηναίων, που αποτελούν το φυσικό σύνορο μεταξύ των δύο χωρών.

Όβερλαντερ, Βόρειο νησί, Νέα Ζηλανδία 


Eνα γραφικό ταξίδι με το σιδηρόδρομο μέσα από τις πέντε μοναδικές γεωγραφικές περιοχές του Βόρειου νησιού – που ταξιδεύουν μεταξύ του Auckland, της μεγαλύτερης πόλης της Νέας Ζηλανδίας. Κατά μήκος του δρόμου, θα δείτε φανταστική θέα της γεωργικής γης της Νέας Ζηλανδίας. Ένα περιπετειώδες ταξίδι μήκους 681 χιλιομέτρων στην καρδιά του βόρειου νησιού. Θα σας εντυπωσιάσουν το κέντρο χειμερινών σπορ του εθνικού πάρκου, το ηφαίστειο του όρους Ρουαπέχου, η σπειροειδής σιδηροτροχιά του Ρουαρίμου και η οδογέφυρα Χαπουαουένουα. Το τελευταίο βαγόνι της αμαξοστοιχίας προσφέρει μοναδική θέα.

The Bergen line, Νορβηγία


Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μπέργκεν μεταξύ Όσλο και Μπέργκεν θεωρείται μία από τις πιο γραφικές διαδρομές τρένων στον κόσμο. Υπάρχουν τέσσερις καθημερινές αναχωρήσεις από το Όσλο και το Μπέργκεν. Το 7 ωρο ταξίδι σας μεταφέρει σε ένα από τα ψηλότερα βουνά της Ευρώπης και σας μεταφέρει μέσα από τη θεαματική και ποικίλη φύση. Στο Myrdal μπορείτε να πάρετε μια παράκαμψη με το διάσημο σιδηρόδρομο Flåm. Ο σιδηρόδρομος Bergen είναι ένας άνετος και εύκολος τρόπος να ταξιδέψετε. Το ταξίδι με το τρένο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσετε τη Νορβηγία και ο σιδηροδρομικός δρόμος Bergen σας μεταφέρει σε μερικά από τα καλύτερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας. Αν προτιμάτε να ταξιδεύετε τη νύχτα, ο σιδηροδρομικός σταθμός Bergen λειτουργεί ως νυχτερινό τρένο με υπνοδωμάτιο.

Πηγή: maxmag.gr