Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ενίσχυση της εξωστρέφειας και προσέλκυση επενδύσεων, στόχοι των δράσεων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Συνεχίζονται τα προγράμματα εκπαίδευσης μαθητών σε συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις της ΕΕΣΣΤΥ.

Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα, εστιάζει τη δράση του, στη χρονιά που έρχεται, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2018 αναμένεται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει από το Επιμελητήριο ιδιωτικό κέντρο δια βίου μάθησης τουριστικών επαγγελμάτων, με στόχο την εκπαίδευση κατ΄ αρχήν σε τουριστικά επαγγέλματα και συγκεκριμένα στις ειδικότητες του «Μάγειρα», του «Ξενοδοχειακού υπαλλήλου» και του «Ειδικού εστιατορίου». Όπως είπε ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου δρ. Αθανάσιος Κελάμης, σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους, ήδη οι ξενοδοχειακοί όμιλοι Aldemar και Δασκαλαντωνάκη αλλά και ο γερμανικός tour operator TUI έχουν ενδιαφερθεί για αυτή την πρωτοβουλία. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της σχολής, η οποία θα στεγαστεί σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Γλυφάδα θα φοιτήσουν 70 σπουδαστές, και το μέσο κόστος υπολογίζεται στα 2.000 ευρώ.

Προγράμματα εκπαίδευσης

Επιπλέον, τη νέα χρονιά, θα συνεχιστεί η υλοποίηση των δύο προγραμμάτων που ξεκίνησαν το 2017 και πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου. Το πρώτο πρόγραμμα, που εντάσσεται στο έργο VETnet, χρηματοδοτείται από το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK) και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Ξεκίνησε πιλοτικά τον περασμένο Μάρτιο και αφορά σε τρεις ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων: του «Τεχνίτη Μηχανοτρονικού Ηλεκτρολόγου Οχημάτων», του «Τεχνίτη Ηλεκτρονικών Συσκευών» και του «Μηχανοτρονικού Εφαρμοστή Οχημάτων».

Στην Αθήνα, 48 μαθητευόμενοι εκπαιδεύονται υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις της ΕΕΣΣΤΥ, ενώ τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΣΕ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Πριν περίπου τρεις μήνες, δημιουργήθηκαν δύο νέα τμήματα στη Θεσσαλονίκη για 50 νέους μαθητευόμενους και επιπλέον τμήματα στην Αθήνα για 90 νέους μαθητευόμενους.


Πηγή: Αθήνα 9.84 – ΑΠΕ-ΜΠΕ