Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ισραήλ: Το όνομα του Τραμπ σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Τείχος των Δακρύων.

Σιδηροδρομικός σταθμός κοντά στο Τείχος των Δακρύων στο Ισραήλ θα λάβει το όνομα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ιερός τόπος του ιουδαϊσμού βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Ο υπουργός Μεταφορών Ισραήλ Κατζ αποφάσισε χθες να κάνει δεκτές τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής για την επέκταση μέχρι την εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης της μελλοντικής γραμμής του τρένου υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ για την κατασκευή σταθμού σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το Τείχος των Δακρύων.

Αυτή η στάση θα ονομάζεται «Ντόναλντ Τζον Τραμπ» αποφάσισε ο υπουργός «εξαιτίας της ιστορικής και θαρραλέας του απόφασης να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Κράτους του Ισραήλ και της συμβολής του στην ενίσχυση του στάτους της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού λαού και του Κράτους του Ισραήλ».

Το Τείχος των Δακρύων βρίσκεται στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης, στη ρίζα της Πλατείας των Τζαμιών, του τρίτου ιερότερου τόπου του ισλάμ, αλλά και του ιερότερου τόπου των εβραίων που την ονομάζουν Όρος του Ναού.

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ σε λιγότερο από μισή ώρα το 2018.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, το κόστος κατασκευής της γραμμής μήκους 56 χιλιομέτρων τοποθετείται στα 7 δισεκατομμύρια σεκέλ (1,69 δισεκατομμύριο ευρώ).


Πηγή: cnn.gr