Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Επιτυχημένο το πρώτο δρομολόγιο με ηλεκτρικό τρένο από Πειραιά μέχρι Τιθορέα.

Επιτυχημένο ήταν το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο με ηλεκτροκίνητο τρένο το οποίο έκανε την διαδρομή Πειραιάς-Τιθορέα. Πρόκειται για μία διαδρομή περίπου 170χλμ στην οποία το τρένο ανέπτυξε ταχύτητα μέχρι 140χλμ την ώρα.

Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντά στην απόδοση του εξηλεκτρισμένου τμήματος σε εμπορική κυκλοφορία. Τώραα είναι απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πότε θα αποφασίσει να δρομολογήσει ηλεκτροκίνητα τρένα στο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη.

Επίσης, είμαστε πολύ κοντά και στη λειτουργία του τμήματος Τιθορέα-Λιανοκλάδι μήκους 52χλμ καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει και εκεί τα δοκιμαστικά δρομολόγια, τα τεχνικά προβλήματα έχουν λύθει και πάμε και εκεί για παράδοση.

Όπως λένε κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσουν πρώτα ντιζελοκίνητα δρομολόγια προς τα τέλη Ιανουαρίου και λίγο αργότερα να ξεκινήσουν τα ηλεκτροκίνητα δρομολόγια.

Με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του τμήματος Τιθορέα-Λιανοκλάδι, θα καταργηθεί το εξαιρετικής ομορφιάς τμήμα της παλιάς μονής γραμμής στο οποίο οι ταχύτητες περιορίζονται σε περίπου 50χλμ/ώρα και θα μπορεί να λειτουργεί ως τουριστική διαδρομή.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com