Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Κλείνουν τις σιδηροδρομικές γραμμές την Κυριακή οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης.

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι - Ζητούν άμεση παρέμβαση του ΟΣΕ

Οργή και θυμός στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Οι κάτοικοι δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν αυτό που συνέβη χθες το απόγευμα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών που έπαιζαν ποδόσφαιρο αμέριμνα στη γειτονιά τους. 

Η μπάλα κάποια στιγμή έπεσε στις γραμμές του τρένου. Ο 10χρονος Κωνσταντίνος πέρασε πάνω από την περίφραξη για να την πάρει. Και τότε συνέβη το μοιραίο. Διερχόμενη αμαξοστοιχία του ΟΣΕ παρέσυρε στο πέρασμά της το μικρό παιδί με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται πως η περίφραξη των γραμμών είναι κατεστραμμένη σε πολλά σημεία. Στην κάμερα της Θεσσαλίας Τηλεόρασης έδειξαν όλα τα επικίνδυνα περάσματα. Υποστηρίζουν ότι η υπόγεια διάβαση δεν είναι πάντα προσβάσιμη, ειδικά όταν βρέχει. Το βράδυ λένε δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν γιατί δεν έχει φωτισμό. Τα αναμμένα κεράκια στο σημείο που έχασε χθες τη ζωή του ο Κωνσταντίνος θυμίζουν σε όλους τις τραγικές στιγμές που βίωσε ολόκληρη η γειτονιά.

Το πρωί ο Δήμαρχος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Ρομά. Τόνισε ότι έχει ζητήσει μέτρα και ενέργειες που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκαλεί, εδώ και πολλά χρόνια, η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από τον αστικό ιστό. Όπως είπε, ευελπιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς ο ΟΣΕ να δρομολογήσει οριστική λύση για το θέμα ακολουθώντας κάποια από τις προτάσεις του Δήμου. Από Δευτέρα εκπρόσωπος του Οργανισμού θα βρεθεί στην περιοχή για να γίνει αυτοψία του χώρου.


Την Κυριακή, πάντως, Δήμος και κάτοικοι θα κλείσουν συμβολικά για λίγες ώρες την σιδηροδρομική γραμμή. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας Νίκος Παιτέρης, χρόνια τώρα ζητούν λύσεις και δεν τους ακούει κανείς. Ζητούν να υπάρξει άμεση παρέμβαση του ΟΣΕ για τα περάσματα από την περίφραξη των γραμμών καθώς κινδυνεύουν μικρά παιδιά.




Πηγή: thessaliatv.gr