Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΤΡΑ. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Καστελλόκαμπου ο Κ. Πελετίδης.

Στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Καστελλόκαμπου, που αγωνίζονται ενάντια στην επίγεια διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Στάμος και Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, καθώς και δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο, με ευρεία πλειοψηφία, απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης η οποία αποτελεί εμπαιγμό για τον πατραϊκό λαό.

Τόνισε ότι έγκαιρα ο Δήμος είχε τοποθετηθεί και με υπόμνημα και στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη τον Φλεβάρη του 2016 και είχε επισημάνει ότι το σχέδιο της επιφανειακής διέλευσης του σιδηρόδρομου από την Πάτρα διευκολύνει και εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου των μεταφορών εμπορευμάτων αλλά υποβαθμίζει την ζωή των λαϊκών στρωμάτων, διχοτομεί την πόλη και την αποκλείει από το παραλιακό της μέτωπο.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος πρόταξε την πρόταση για σιδηροδρομική παράκαμψη του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πάτρας και νέα χάραξη που να περνά από τη Βιομηχανική Περιοχή παράλληλα με την προτεινόμενη νότια χάραξη του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα. Όπως είπε, κριτήριά μας είναι η ικανοποίηση των αναγκών μετακίνησης των λαϊκών οικογενειών, η βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Επίσης, ανέφερε πως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26-7-2017 στη σχετική ενημέρωση επαναλάβαμε, για μια ακόμη φορά, την πρότασή μας για παράκαμψη της Πάτρας. Προτείναμε επίσης, στο βαθμό που με ευθύνη της κυβέρνησης απορριφθεί αυτή η πρόταση, την υπογειοποίηση της σιδηροδορμικής γραμμής στην έκταση του Δήμου μας.
Τέλος, ο Δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε, μετά το Ρίον, οποιαδήποτε επιφανειακή διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής. Επιμένουμε, είπε, στην πρότασή μας για περιμετρική διέλευση του τρένου. Εάν με ευθύνη της κυβέρνησης δεν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση, διεκδικούμε την πλήρη υπογειοποίηση της γραμμής από το Ρίον μέχρι το νέο λιμάνι.


Πηγή: 902.gr