Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στο Τορίνο στο περιθώριο της G7.

Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του κινήματος «No -Tav», το οποίο και εναντιώνεται στην δημιουργία του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας Ιταλίας- Γαλλίας.

Σύνοδος των 7 πιο προηγμένων χωρών

Διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με αστυνομικές δυνάμεις σε κεντρικές οδούς της πόλης του Τορίνο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνοδος G7 της επιστήμης, της απασχόλησης και ανάπτυξης, με εκπροσώπους από τις επτά πιο προηγμένες χώρες της Δύσης.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις των υπουργών, η οποία είναι εντελώς αποκλεισμένη από την υπόλοιπη πόλη.

Οι αστυνομικοί, με ασπίδες και χρήση γκλοπ, τους έφραξαν τον δρόμο, απωθώντας με βίαιο τρόπο τους νέους, κυρίως, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του κινήματος «No -Tav», το οποίο και εναντιώνεται στην δημιουργία του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας Ιταλίας- Γαλλίας.

«Siete i sette nani, lasciateci passare», (είστε οι επτά νάνοι, αφήστε μας να περάσουμε), ένα από τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Πηγή: in.gr, ΑΠΕ