Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Αυτή είναι η σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Βάρνας που παρακάμπτει τα Στενά και την Τουρκία.

Στη Βουλγαρία περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα για τη σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Βάρνας, ένα έργο μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας που παρακάμπτει την ελεγχόμενη από την Τουρκία θαλάσσια οδό των Στενών, σύμφωνα με βουλγαρικά δημοσιεύματα.

Όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων FOCUS και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει προγραμματίσει μια σημαντική επίσκεψη στη βουλγαρική πρωτεύουσα.
Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά αυτή θα γίνει πριν από την έναρξη της Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στην επίσκεψή του, μεταδίδει το βουλγαρικό Μέσο, θα παρουσιασθεί η νέα συνθήκη μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας για τη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των λιμένων της Βάρνας και της Αλεξανδρούπολης, που υπεγράφη πρόσφατα στη Σόφια.
«Η νέα συμφωνία που προβλέπει τη σύνδεση της Βάρνας με την την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περιφερειακή συνεργασία και έχει μεγάλη γεωπολιτική σημασία», όπως επισημαίνεται.
Οι νέοι αυτοί εμπορικοί διάδρομοι να ενισχύσουν την οικονομική δυνατότητα των δύο χωρών, παρακάμπτοντας τη θαλάσσια οδό των Στενών.

Πηγή: tribune.gr