Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Το τρένο περνάει, οι οδηγοί δεν προσέχουν!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Την προσοχή εφιστά ο προϊστάμενος Αθανάσιος Σταυράκης "για να μην έχουμε ατυχήματα"

Οι οδηγοί έχουν συνηθίσει να διέρχονται χωρίς να ελέγχουν, αλλά τα δρομολόγια ξεκίνησαν ξανά
Την κακή οδηγική συνήθεια να περνούν από τις σιδηροδρομικές διαβάσεις, χωρίς όμως πρώτα να ελέγχουν, έχουν οι Κομοτηναίοι οδηγοί. Αυτό το φαινόμενο έχει αυξηθεί 'ανησυχητικά' τους τελευταίους μήνες, καθώς ως γνωστό τα δρομολόγια είχαν σταματήσει.
Πλέον, όμως, ο σιδηρόδρομος επιδιορθώθηκε και τα δρομολόγια επέστρεψαν κανονικά, όπως μας είχε ενημερώσει σε προηγούμενο δημοσίευμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κος Πετράκης.
Βλέποντας αυτό το φαινόμενο ο προϊστάμενος του σταθμού Κομοτηνής Αθανάσιος Σταυράκης κρούει το 'καμπανάκι' του κινδύνου, για να μην έχουμε ατυχήματα. "Εδώ και αρκετούς μήνες ο κόσμος συνήθισε στο να μην υπάρχουν δρομολόγια και περνούσαν σχεδόν χωρίς έλεγχο τις διαβάσεις. Τώρα, όμως, τα δρομολόγια ξεκίνησαν και πάλι, άρα οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν και να πειθαρχούν στα σήματα που έχουν τοποθετηθεί για κάποιο λόγο", εξηγεί και στη συνέχεια εφιστά την προσοχή των οδηγών. "Οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν ακόμη κι όταν οι μπάρες είναι σηκωμένες, γι' αυτό και υπάρχει στοπ. Για παράδειγμα, μπορεί η συγκεκριμένη διάβαση να έχει πάθει μια στιγμιαία βλάβη και η μπάρα να παραμείνει σηκωμένη. Γι' αυτό υπάρχει το στοπ, ώστε οι οδηγοί να ελέγχουν πάντα προτού περάσουν από το σημείο" δηλώνει. 
Ο κος Σταυράκης καταλήγει στο συμπέρασμα πως "μπορεί να υπάρξουν υλικές ζημιές και, το πιο σημαντικό κι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε, είναι να υπάρξουν τραυματισμοί ακόμη και θανάσιμοι".
Επομένως, οι οδηγοί καλούνται να αφήσουν τις 'κακές' συμπεριφορές στην άσφαλτο, να πειθαρχούν με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σταματούν στις διαβάσεις, ανεξάρτητα από το αν είναι κατεβασμένες ή όχι οι μπάρες και χτυπούν οι σειρήνες, να διαπιστώνουν πως δεν έρχεται αμαξοστοιχία και στη συνέχεια να περνούν. 
Δυστυχώς, έχει διαπιστωθεί πως οι περισσότεροι οδηγοί δεν πράττουν ως άνω, τόσο στις διαβάσεις εκτός πόλης όσο και στη διάβαση στην παλιά Εθνική Οδό Κομοτηνής Ξάνθης.
Προσέχουμε στην άσφαλτο!

Συντάκτης: Διονύσης Βοργιάς
Πηγή: xronos.gr