Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης λόγω εκτροχιασμού. Άγνωστο πότε θα ανοίξει.

Μέχρι νεωτέρας η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστεί, μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας τα ξημερώματα λίγο πριν το σταθμό της Καλλιπεύκης κοντά στον Δομοκό, από άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια.

Για αρκετά 24ωρα δεν θα μπορούν να διέρχονται τρένα από τη γραμμή, ενώ η μετακίνηση των επιβατών θα γίνεται με με τη βοήθεια λεωφορείων μισθωμένων από τον ΟΣΕ.

Ούτε οι έμπειροι τεχνικοί του ΟΣΕ δεν μπορούν να προβλέψουν τον χρόνο αποκατάστασης της κυκλοφορίας, που κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον εκτροχιασμό από τις γραμμές βγήκε το πρώτο βαγόνι μετά τη μηχανή και μάλιστα σε ανηφορικό τμήμα.

Ο συρμός συνέχισε την πορεία του για περίπου τέσσερα χιλιόμετρα με ένα βαγόνι να είναι έξω από τις ράγες προκαλώντας σοβαρές βλάβες.

Έπειτα εκτροχιάστηκαν άλλα δύο βαγόνια, αλλά και η μηχανή του συρμού, όταν η αμαξοστοιχία πήρε το κατηφορικό τμήμα προς την περιοχή του Δομοκού.

Συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να επαναφέρουν και να ανασύρουν πρώτα τη μηχανή και μετά τα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί και στη συνέχεια να αποκαταστήσουν τις βλάβες στη σιδηροδρομική γραμμή.

Από τα ξημερώματα η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει αποκλεισμένη και η ταλαιπωρία των επιβατών που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη.

Στον σταθμό του Λιανοκλαδίου επιβιβάζονται σε λεωφορεία και κινούνται μέχρι τον Δομοκό για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από κει και μετά με τρένο. Το αντίστροφο γίνεται για τους επιβάτες που κινούνται προς την Αθήνα.

Πηγή: efsyn.gr