Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εμπορικό Κέντρο του ΟΣΕ στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για Εμπορικό Κέντρο του ΟΣΕ στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά.Στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2018 αναμένεται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου του OΣΕ στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά, καθώς λέγεται ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από τουλάχιστον δύο ομίλους του εξωτερικού. Ετσι, η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να αποκτήσει το ακίνητο όρους δόμησης και χρήσεων γης.
Το σχέδιο για το mall είχε «φρενάρει», επειδή υπήρχαν προβλήματα στο ζήτημα των χρήσεων γης. Φαίνεται ότι το ξεμπλοκάρισμα του έργου θα επιτευχθεί με τη γνωστή συνταγή, δηλαδή με την τροποποίηση πολεοδομικών ρυθμίσεων για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες χρήσεις γης.

Επιπλέον, το Δημόσιο θα βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου και για την ανάπτυξη χώρων έκτασης περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά με 70 εκατομμύρια ευρώ. Το ακίνητο θα παραχωρηθεί στον επενδυτή για διάστημα 50 ετών.

Πηγή: efsyn.gr