Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Οι Καβαλιώτες περιμένουν την κατασκευή της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας».

Αποτέλεσμα εικόνας για Σιδηροδρομικη ΕγνατιαΗ Σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα από τα έργα του μέλλοντος. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της πόλης μας ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ παρέπεμψε στο 2020! Που τελικά δεν είναι και τόσο μακρινό.

Το γεγονός θορυβεί τους φίλους και γείτονες από τη Δράμα αφού με το συγκεκριμένο έργο μένουν εκτός σιδηροδρομικής σύνδεσης. Όπως άλλωστε είναι κι εκτός Εγνατίας Οδού (γλιτώνοντας τα διόδια).


-Στην Δράμα υπάρχει κινητικότητα για τις συνέπειες της Σιδηροδρομικής Εγνατίας (όσο μακρινή κι αν είναι), στον ΟΣΕ προσπαθούν να επαναφέρουν τη σιδηροδρομική σύνδεση Δράμας – Αλεξανδρούπολης που έχει σταματήσει: «Σε ένα μήνα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Δράμα – Αλεξανδρούπολη και μέχρι το 2020, πιθανώς, θα έχουν αρχίσει τα έργα σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Καβάλα, όπως δήλωσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης. Σύμφωνα με την εξέλιξη της πορείας των έργων, αναμένεται στις 12 Αυγούστου να παραδοθεί η γραμμή στον ΟΣΕ και από τις 16 Αυγούστου να αρχίσει τα δρομολόγια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν για έναν ακόμη χρόνο ακόμη, δίχως όμως να απαιτείται διακοπή της κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι επί σχεδόν χρόνο, οι επιβάτες φτάνουν με τρένο στη Δράμα και εξυπηρετούνται, στη συνέχεια, με λεωφορεία.


Συντάκτης: Νίκος Γενικόπουλος
Πηγή: proininews.gr