Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Σε άθλια κατάσταση οι γραμμές του Τραμ στη Γλυφάδα.

Τραγική εικόνα παρουσιάζουν οι γραμμές του τραμ στη  Γλυφάδα, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος της πόλης, με επιστολή που απέστειλε στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., μαζί με φωτογραφίες που δείχνουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ένα από τα πλέον κεντρικά, έχει γίνει και το πιο παρατημένο σημείο της πόλης. Ο κ. Παπανικολάου σημειώνει ακόμα ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις που έχουν γίνει την τελευταία τριετία από την μεριά του δήμου για το ζήτημα αυτό, στις οποίες ζητούν τον καθαρισμό του χώρου, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την επίλυσή του.
«Κατά μήκος των γραμμών του Τραμ που διέρχονται της Διαδόχου Παύλου στην παραλία και στη συνέχεια τέμνουν κάθετα το εμπορικό μας κέντρο, η εικόνα παραπέμπει περισσότερο σε ζούγκλα και λιγότερο σε πολιτισμένη πόλη!», σημειώνεται στην επιστολή.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η περιοχή αυτή είναι ευθύνη της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και ο Δήμος δεν επιτρέπεται να παρέμβει, με αποτέλεσμα τα κάθε λογής φυτά να μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα. Ακόμα και όταν προσπάθησαν να την καθαρίσουν με ίδια μέσα, η ΣΤΑΣΥ τους απαγόρευσε να το πράξουν, καταγγέλλει ο δήμαρχος.
«Τρία χρόνια προσπαθειών από πλευράς μας έχουν καταλήξει στο κενό. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω ανεκτή, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας, ιδίως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, για τον ευπρεπισμό των γραμμών του Τραμ στη Γλυφάδα και του περιβάλλοντος χώρου αρμοδιότητάς σας, είτε με δικά σας μέσα είτε μέσω εξουσιοδότησης στο Δήμο Γλυφάδας ώστε να καθαρίζουμε όλο το χώρο κατά μήκος των γραμμών του Τραμ που διέρχονται από την πόλη μας», τονίζεται στην επιστολή.
Ο Δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια, ενώ δηλώνει ότι θα διεκδικήσει νομικά τα τέλη διέλευσης του τραμ από τη Γλυφάδα «τα οποία ουδέποτε μας έχουν αποδοθεί τα τελευταία 15 χρόνια», καταλήγει η επιστολή.


Πηγή: Δήμος Γλυφάδας, cnn.gr