Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Αγγλία: Το Λονδίνο αποκτά δωρεάν Wi-Fi στα πρότυπα του LinkNYC της Νέας Υόρκης.

Η βρετανική BT ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα μετατροπής των παραδοσιακών τηλεφωνικών θαλάμων σε ένα δίκτυο παροχής δωρεάν Internet μέσω Wi-Fi, ταχύτητας έως και 1Gbps.

Οι πρώτοι σταθμοί του προγράμματος InLink έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στη βρετανική πρωτεύουσα μετά τη σύναψη συμφωνίας της BT με την Intersection (την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα LinkNYC της Νέας Υόρκης) και την Primesight (εταιρεία που δραστηριοποιείται στην υπαίθρια διαφήμιση).

Όπως ανακοινώθηκε το πρόγραμμα σταδιακά θα επεκταθεί στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου ενώ αργότερα, μέσα στο έτος, θα συμπεριληφθούν σε αυτό και άλλες βρετανικές πόλεις. Πέρα από την παροχή δικτύου Wi-Fi οι σταθμοί InLink της BT (British Telecommunications) θα παρέχουν επίσης δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις και μια σειρά πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών.


Πιο συγκεκριμένα, οι δωρεάν κλήσεις θα αφορούν κλήσεις προς σταθερά και κινητά εντός Βρετανίας, ενώ οι ψηφιακές υπηρεσίες θα αφορούν τη δυνατότητα φόρτισης συσκευών, την πρόσβαση σε ψηφιακούς χάρτες και την πρόσβαση σε υπηρεσίες παροχής οδηγιών και πληροφοριών.

Επιπρόσθετα, η εφαρμογή BT Phone Book (πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου) θα δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης επιχειρήσεων αλλά και προσώπων. Ενδιαφέρον είναι το σημείο που σχετίζεται με τις εξωτερικές οθόνες των σταθμών όπου θα προβάλλονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα δρομολόγια του Μετρό, τις μετεωρολογικές προβλέψεις και την προβολή διαφόρων μηνυμάτων (π.χ. Amber Alert κλπ.).


Το σύνολο των παραπάνω υπηρεσιών θα παρέχεται δωρεάν, χωρίς κρατική χρηματοδότηση καθώς το πρόγραμμα InLink αντλεί χρηματοδότηση αποκλειστικά από τα έσοδα που προέρχονται από την διαφήμιση που προβάλλεται από τις υπαίθριες οθόνες των σταθμών.

Τέλος, οι σταθμοί του προγράμματος InLink είναι σχεδιασμένοι να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο σε σχέση με τους παραδοσιακούς τηλεφωνικούς θαλάμους. Έτσι γίνεται εφικτή η αντικατάσταση περισσότερων θαλάμων από λιγότερους σταθμούς Wi-Fi απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο.



Πηγή: pestaola.gr