Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Περιπέτεια η επιστροφή στη Λάρισα με τρένο.

Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΣΤΟ ΒΑΓΟΝΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Τη σημερινή της… περιπέτεια επιστροφής στη Λάρισα με τον ΟΣΕ, θέλησε να μοιραστεί αναγνώστρια της στήλης, καταγράφοντας την κατάσταση που βίωσε από τους Νέους Πόρους ως και τη Λάρισα:
«Έτυχε να ταξιδέψω αυτή τη ζεστή Κυριακή 25 Ιουνίου με τον προαστιακό των 19.50 από Ν. Πόρους Πιερίας προς Λάρισα. Ο κόσμος στο ένα και μοναδικό εκδοτήριο των Πόρων προμήνυε την κατάσταση που θα ακολουθούσε.


Η είσοδός μας στο τρένο έγινε βίαια, καθώς όπου υπάρχει πλήθος υπάρχει κ σπρώξιμο. Τα βαγόνια ήταν ήδη γεμάτα αφού το δρομολόγιο ξεκινά από Θεσσαλονίκη κι όταν τελικά κολλήσαμε κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον για να χωρέσουμε όλοι, οι πόρτες έκλεισαν με το ζόρι και κάπως έτσι ξεκίνησε η ταλαιπωρία. Σχεδόν μισή ώρα με τα εισιτήρια -που κακώς κόψαμε, να χρησιμεύουν ως βεντάλιες σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Προφανώς θα υπήρχε κλιματισμός που δροσίζει 50 άτομα ανά βαγόνι κι όχι 200!! Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσω την κατάσταση, άλλος λιποθύμησε και δεν υπήρχε χώρος να τον ξαπλώσουμε, τον κρατούσαν στα χέρια μέχρι να συνέλθει, άλλος ζαλιζόταν. Όλοι ήμασταν στρυμωγμένοι ως τις πόρτες μέσα στη ζέστη και τις μυρωδιές.

Αρκετός ντόρος έγινε με τον εκτροχιασμό του τρένο πριν λίγο καιρό όμως δε φαίνεται να έγινε καμιά σημαντική αλλαγή. Το ενδιαφέρον πάγωσε μόλις το θέμα εξαντλήθηκε από τα ΜΜΕ. Μάλλον πρέπει να χαθούν κι άλλες ψυχές για να παρθούν δραστικά μέτρα σε αυτή τη χώρα. Τίποτα λιγότερο από ντροπή! Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να προβλέπουν τέτοιες καταστάσεις όταν το τρένο είναι το πιο εύκολο μέσο για να αποδράσει κανείς από Λάρισα στις κοντινότερες παραλίες. Δεν είναι η πρώτη φορά αφού το φαινόμενο είναι γνωστό και συνηθισμένο, χωρίς κανένας όμως να αναλαμβάνει την ευθύνη. Τα πράγματα είναι το ίδιο δραματικά κι από Λάρισα προς Ν. Πόρους τα σαββατοκύριακα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Προφανώς οι υπεύθυνοι δεν ενδιαφέρονται γιατί δεν ταξιδεύουν οι ίδιοι κι οι οικογένειές τους με αυτά τα τρένα (ή και να ταξιδεύουν είναι γνωστό στις κλίκες όσων δουλεύουν στον ΟΣΕ ότι ταξιδεύουν δωρεάν) που εκτός από την κακή συντήρηση που τα χαρακτηρίζει είναι κι ασφυκτικά γεμάτα. Ας γίνει κάποια στιγμή ένας έλεγχος πριν θρηνήσουμε θύματα. Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να αναρωτηθούν όλοι τι πήγε στραβά; τι πρέπει να αλλάξει;

Κλείνοντας, θλίβομαι κι αγανακτώ εγώ κι όσοι αναγκάζονται να ανέχονται τέτοιες καταστάσεις. Ήμουν τουλάχιστον επιεικής στην περιγραφή μου σε σχέση με όσα ζήσαμε. Εφόσον οι υπεύθυνοι αδιαφορούν, η επόμενη κίνηση θα πρέπει να είναι να μην κόψει κανείς εισιτήριο άλλη φορά! Το θέμα αυτό είναι αναγκαίο να γίνει γνωστό διότι μόνο έτσι ίσως και να γλυτώσουμε τα χειρότερα!!!!

Υποσημείωση: οι φωτογραφίες είναι δείγμα της κατάστασης αφού μπορούσα να βγάλω μόνο την είσοδο κι όχι τα βαγόνια, καθώς δεν υπήρχε ούτε ελάχιστος χώρος για να κινηθείς».

Ε.Τ.

Πηγή: larissanet.gr