Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ασφυξία σε μετρό-ηλεκτρικό: Δεν έχουν κλιματισμό εν μέσω καύσωνα.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΣΤΑ.ΣΥ.

Εν μέσω καύσωνα, οι συρμοί του μετρό προς το αεροδρόμιο και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν διαθέτουν κλιματισμό. Αυτό καταγγέλλουν στο iefimerida.gr πολίτες, από τους χιλιάδες που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς.

«Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, είναι ντροπή και για τους πολίτες της χώρας και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα» λένε αγανακτισμένοι πολίτες στο iefimerida.gr και ζητούν εξηγήσεις. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών απευθύνθηκαν σε μηχανοδηγούς για να διαμαρτυρηθούν. «Βγάλτε τα στα ΜΜΕ, τους τα λέμε κι εμείς» απάντησε ένας εκ των μηχανοδηγών που δέχθηκε τις διαμαρτυρίες επιβατών προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, σήμερα το μεσημέρι.

«Εχουμε γυρίσει 100 χρόνια πίσω, δεν είναι εικόνα αυτή. Από τη μία τα σκουπίδια, από την άλλη η ταλαιπωρία με τα μέσα μεταφοράς, σε συνδυασμό με τον καύσωνα, είναι τριτοκοσμική η εικόνα που δίνει η Ελλάδα και στους τουρίστες που επισκέπτονται την πατρίδα μας» έλεγαν επιβάτες.

Η απάντηση της ΣΤΑ.ΣΥ στο iefimerida.gr

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με την ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) όπου υπάγεται το μετρό και ο πρώην ΗΣΑΠ.

Κύκλοι της ΣΤΑ.ΣΥ επιβεβαίωσαν το πρόβλημα και εξήγησαν τι έχει συμβεί. Οπως είπαν στο iefimerida.gr:

«Τις τελευταίες 4-5 ημέρες υπήρξε πράγματι πρόβλημα με τον κλιματισμό στα τρένα που πάνε στο αεροδρόμιο – πρόκειται για 7 συρμούς που εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Το πρόβλημα το έχουμε εντοπίσει εδώ και έξι μήνες και έχουμε παραγγείλει τα ανταλλακτικά από τότε».

Οπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές της ΣΤΑ.ΣΥ «ο αντιπρόσωπος που διαθέτει τα ανταλλακτικά δεν τα είχε και έπρεπε να τα παραγγείλει στην κατασκευάστρια εταιρεία. Οπως μας είπε είχε οικονομικό πρόβλημα. Τα ανταλλακτικά ήρθαν σήμερα, Δευτέρα».

Οπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες πηγές της ΣΤΑ.ΣΥ από απόψε θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης των ανταλλακτικών στα αμαξοστάσια και από αύριο το πρωί (Τρίτη 27/6) θα υπάρχει κλιματισμός στα 4 από τα 7 τρένα που πηγαίνουν αεροδρόμιο. Εκ περιτροπής θα καλυφθούν και οι υπόλοιποι συρμοί τις προσεχείς ημέρες». Οσο για τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο - που επίσης είχε έλλειψη ανταλλακτικών από τον ίδιο αντιπρόσωπο – οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι επίσης από απόψε θα αρχίσουν σταδιακά να τοποθετούνται τα ανταλλακτικά αλλά δεν ήταν σε θέση να πουν σε ποιο αριθμό συρμών θα τοποθετηθούν και σε ποιο χρονικό βάθος θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Φωτογραφία: Intimenews
Πηγή: iefimerida.gr