Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Πάτρα: Απαράδεκτη η κατάσταση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Ανδρέα.


Φωτό- ρεπορτάζ έκαναν τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πατρών στον σταθμό του σιδηροδρομικού σταθμού, κοντά στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, τονίζοντας ότι η κατάσταση στον χώρο είναι απαράδεκτη.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής: «Η εικόνα της ευρύτερης περιοχής του σιδηροδρομικού σταθμού του Αγ. Ανδρέα, στην Πάτρα, απέχει πολύ από του να είναι παραδεκτή.

Εκεί που άλλοτε χτυπούσε η καρδιά της διακίνησης των εμπορευμάτων στον εμπορικό σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιου Ανδρέα, σήμερα, παρόλο που λειτουργεί ως σταθμός του Προαστιακού, κυριαρχεί η εγκατάλειψη και απραξία των εμπορικών οχημάτων, η σιωπή και τα ξερά χορτάρια. Σάπια ξυλοκιβώτια, άλλα ξύλα από τις γραμμές, παλιά βαρέλια, σκουπίδια, όλα άτακτα παρατημένα, συμπληρώνουν την εικόνα.

Είναι καιρός πλέον ο ιστορικός αυτός χώρος που κάποτε έσφυζε από ζωή να καθαριστεί (τουλάχιστον) και να αναπλαστεί από τους αρμόδιους του ΟΣΕ, αφού σήμερα αποτελεί τερματικό σταθμό του προαστιακού, ενός πετυχημένου μέσου μεταφοράς, που έχει πολύ εκτιμηθεί από το πατρινό κοινό.

Η σημερινή εικόνα του περιβάλλοντος χώρου δεν τιμά κανένα μας. Ο περιορισμένος καθαρισμός από χόρτα που έγινε την 20/06, δεν αρκεί. Ολόκληρος ο χώρος χρειάζεται εκτεταμένη και σοβαρή φροντίδα, ώστε να απομακρυνθούν από παντού τα ξερόχορτα, τα ξύλα, τα σκουπίδια, τα παλιά βαγόνια που σκουριάζουν.
Αναμένουμε οι αρμόδιοι του ΟΣΕ να δείξουν ευαισθησία και να πάρουν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του χώρου, κάτι που άλλωστε δεν φαίνεται να κοστίζει πολύ. Το ίδιο ζητούμε και για άλλους χώρους σιδηροδρομικού ενδιαφέροντος με κυριότερο αυτόν του παλιού σταθμού του Αγ. Διονυσίου».



Πηγή: patrasevents.gr